Събития Ротарианците помагат на пострадалите от наводненията (видео)

Ротарианците помагат на пострадалите от наводненията (видео)

Вторник, 01 юли 2014 г., 07:59
Размер на буквите

Ротарианците помагат на пострадалите от наводнениятаЧленовете на Ротари България изпратиха на пострадалите от наводненията над 50 000 литра минерална вода. Във възстановителните дейности се включиха и доброволци. Това съобщи досегашният Дистрикт Гуверньор на Ротари България доц. Валентин Стоянов по време на официалното откриване на новата ротариански 2014/2015 година в Стара Загора.

Той връчи огърлицата на новия Дистрикт Иларио Астинов. Огърлиците бяха предадени на следващите президенти на старозагорските клубове на Ротари, Инер Уил, Ротаракт и Интеракт. В церемонията участва и Олег Стоилов, член на Ротари клуб - Стара Загора и председател на Търговско-промишлена палата.

Със средства на ротарианци ще бъде ремонтирана детска градина в Добрич, ще се възстанови къща в Келифарево и ще бъде подпомогнат кв. Аспарухово във Варна, съобщи Драгомир Кулезич - президент на Ротари клуб - Стара Загора преди да предаде поста на следващия президент Николай Колев. Българските ротарианци са помогнали и на бедстващите след наводненията в Сърбия.

На церемонията бяха представени и останалите членове на новото ръководство на Ротари клуб - Стара Загора. Електпрезидент е Росен Гогошев, вицепрезидент - Тодор Найденов, секретар - Нейчо Нейчев, церемониалмайстор - Стоян Стоянов и ковчежник - Росен Иванов.

През годината Ротари клуб - Стара Загора връчи четири лаптопа на Дневен център за деца с увреждания в града. Те са дарение от Швейцария, със съдействието на Българо-швейцарска търговска камара, Сдружението с нестопанска цел Мария Кюри и Ротари клуб - Стара Загора. Три настолни компютъра и два лаптопа бяха предостави и на Център за настаняване от семеен тип Малък групов дом. Ротари клуб - Стара Загора кандидатства пред Фондация Ротари за одобрение на проект за оборудване на сензорна зала в Дневен център за деца с увреждания в Стара Загора, който е на стойност около 56 000 щатски долара.

Досегашните президенти на старозагорските клубове от ротарианското семейство направиха отчети за изминалата година.

Ротари клуб - Стара Загора е вторият в България, който подпомага реализирането на глобалния проект за осигуряване на филтрирана питейна вода на децата в 240 училища в Северин Ливан. Приносът на старозагорските ротарианци е в размер на 4500 долара с подкрепата на ръководството на Ротари България и на фондация Ротари. Другите важни акценти, по които ротарианското движение работи в световен мащаб, са борбата с неграмотността, осигуряване на мир и решаване на конфликти и др. Не на последно място е и глобалната програма на Ротари Интернешънъл - проектът Полио плюс, с която движението си поставя за цел да елиминира изцяло полиомиелита (детски паралич) в световен мащаб. През 2013 г. Ротари клуб - Стара Загора беше обявен за №1 в ротарианското движени в България. Повод за отличието е дарението от 6500 долара, което членовете на клуба направиха в подкрепа на програмата Полио плюс. От своето създаване през 1994 г. членовете на клуба са подкрепили програмата с над 20 000 долара.

Традиционният камбанен звън, химнът на Ротари България и националният химн не прозвучаха по време на церемонията по откриването на новата ротарианска година в знак на съпричастност с жертвите и пострадалите от наводненията в страната.

Ротари клуб - Стара Загора

Ротари

Драгомир Кулезич - президент на Ротари клуб - Стара Загора

Драгомир Кулезич - президент на Ротари клуб - Стара Загора

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |