Събития Росен Плевнелиев: Всички банки ще работят в нормален режим

Росен Плевнелиев: Всички банки ще работят в нормален режим

Неделя, 29 юни 2014 г., 17:23
Размер на буквите

Росен Плевнелиев:Всички български банки ще работят в нормален режимПолитическите партии и институции, които участваха в консултациите при президента Росен Плевнелиев излязоха с обща позиция, съобщи държавният глава. Декларираме своята решителност и готовност за осигуряване на ресурса и прилагането на всички необходими мерки за гарантиране на банковия сектор.

Парите са сигурни и гарантирани. Банките ще продължат да работят в нормален режим. Банковата система е непоклатима и Валутният борд ще бъде запазен до влизането на страната в еврозоната, каза президентът. Разполагаме с достатъчно резерви, средства и механизми и заставаме зад всяка банка, подложена на атака.

В ход са и законодатели промени в подкрепа на банковата стабилност. Банковата система е стабилна, добре регулирана и капитализирана. Няма банкова криза, има криза на доверието и криминална атака. Виновните трябва да бъдат преследвани с цялата строгост на закона. Политическите партии осъждат остро това. Трябва да се предприемат спешни действия за откриване и наказване на извършителите и поръчителите на това тежко деяния. Призоваваме хората да не теглят парите си, но ако имат такова желание, банките разполагат с достатъчно средства, се казва още в позицията на политическите партии и институции, участвали в консултациите. Държавният глава благодари за конструктивния диалог.

В консултациите участваха лидерите на парламентарно представените партии (с изключение на Атака), политическите сили, които имат представители в Европейския парламент, премиерът Пламен Орешарски, финансовият министър Петър Чобанов и ръководството на Българска народна банка.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |