Събития Община Стара Загора ремонтира междублокови пространства и изгражда детски площадки и паркове (снимки)

Община Стара Загора ремонтира междублокови пространства и изгражда детски площадки и паркове (снимки)

Петък, 27 юни 2014 г., 17:16
Размер на буквите

Община Стара Загора ремонтира междублокови пространства и изгражда детски площадки и паркове Със средства по програма Регионално развитие и от капиталовата си програма Община Стара Загора ремонтира блокови пространства и изгражда улици, паркоместа, нови детски площадки и паркове.  Паркът, който старозагорци популярно наричат градината на баня Пиперка (градина Доша Николова) е с нова детска площадка, озеленяване, нова алейна настилка и зона за отдих.

Финансирането на  стойност 175 215 лева, е осигурено по оперативна програма Регионално развитие 2007 - 2013, съобщават от пресцентъра на общината.

На нова зелена градина и детска площадка се радват и живеещите в близост до бившия завод Берое в областния град. Ремонтът и озеленяването на парк Берое също е извършен със средства по ОП Регионално развитие на стойност 234 692 лева. Положена е нова алейна настилка, изградени са зони за отдих, детски площадки, фитнес на открито, добавено е и ново озеленяване.

Завършено е и междублоково пространство на ул. Св. Троица, между ул. Отец Паисий 61 и бул. Цар Симеон Велики 76. За целта от бюджета на Община Стара Загора са отпуснати 197 210 лева. Извършените дейности включват асфалтови работи, полагане на плочки бехатон за тротоари, демонтаж и монтаж бордюри.

Междублоковото пространство между ул. Христо Ботев, ул. Любен Каравелов, ул. Стефан Караджа и ул. Братя Жекови, е неузнаваемо в новия си вид. Предлага място за игра на децата, място за отдих и осмисляне на свободното време. Извършените дейности със средства по оперативна програма Регионално развитие включват полагане на нова алейна и тротоарна настилка, изграждане на детска площадка, зона с паркоместа, озеленяване, демонтаж и монтаж на бордюри. Стойността им е 199 762 лева.

Все още продължават строително-ремонтните дейности за обновлението на улица, паркинг, спортна площадка и междублоково пространство между бул. Ген. Столетов № 100, ул. Граф Игнатиев 51 - 53 и ул. Подп. Калитин 79 - 85, близо до река Бедечка. Там в обширното междублоково пространство ще бъдат изградени улици, детска площадка, зона с паркоместа и озеленяване, ще бъде положена нова тротоарна настилка и ще бъдат монтирани бордюри. Средствата в размер на 493 472 лева са осигурени по оперативна програма Регионално развитие.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |