Събития Фотоизложба: Националните паркове на САЩ

Фотоизложба: Националните паркове на САЩ

Четвъртък, 26 юни 2014 г., 08:03
Размер на буквите

Стара Загора - Фотоизложба: Националните паркове на САЩФотоизложба, представяща националните паркове на САЩ ще бъде разположена в Регионална библиотека Захарий Княжески в Стара Загора. Откриването е на 25 юни и фотосите ще могат да бъдат разгледани до 15 юли 2014 г. Фотографиите представят част от многото забележителни гледки, които събуждат необикновено чувство на удивление и внушават благоговение към природата.

Представена е и дейността на големия американски пътешественик, писател и природозащитник Джон Мюър – един от основоположниците на природозащитното движение в САЩ, често наричан баща на националните паркове в САЩ. Идеите на Мюър обаче продължават да живеят и след смъртта му. Основаният от него през 1892 г. Сиера клуб днес е една от най-големите природозащитни организации в Съединените щати.

Изложбата е подготвена от Посолството на САЩ в България по материали на Службата за националните паркове и на фестивала Зелени дни 2014.

През 1872 г. Конгресът на САЩ създава националния парк Йелоустоун с площ от 2 милиона акра. През годините много природни забележителности и исторически места получават такъв статут и днес системата на националните паркове на САЩ включва 398 парка, разположени на 3,6% от площта на страната. Това са повече от 34 милиона хектара, които ще бъдат запазени непокътнати за бъдещите поколения.

Националните паркове са повече от забележителности, паметници и територии, повече от планини, гори, езера и геологични чудеса. Те представляват част от американската душа. Те са културни икони на наследство и идентичност, запазили девствеността на природата и пионерския дух на Съединените щати. Парковете са отворени за посещения за всички и само през миналата година са посрещнали повече от 277 милиона посетители – както американци, така и много чуждестранни туристи.

Организаторите на фотоизложбата - Посолството на САЩ в България и домакините от Регионална библиотека Захарий Княжески – Стара Загора канят старозагорци и гостите на града да посетят библиотеката и да разгледат снимките до 15 юли 2014 г.

Фотоизложба: Националните паркове на САЩ

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |