Събития Министър Цветанов не е посочил временно изпълняващ длъжността директор на полицията в Стара Загора

Министър Цветанов не е посочил временно изпълняващ длъжността директор на полицията в Стара Загора

Понеделник, 07 септември 2009 г., 22:31
Размер на буквите

Със заповед на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов от вчера - 7 септември, е освободен директорът на ОД на МВР в Стара Загора комисар Тончо Михайлов, съобщиха от пресцентъра на МВР. Вчера сутринта министър Цветанов се е срещал и разговарял с него. Продължава проверката, извършвана на място от дирекция "Инспекторат".

За всички констатирани нарушения, свързани с ръководенето на дирекцията, ще бъде сезирана прокуратурата, се казва още в прессъобщението, пише вестник Старозагорски новини.
Причината за кадровата рокада е нерегламентираното използване на специални разузнавателни средства. На 3 септември т.г. вътрешният министър обяви в Силистра, че шефът на полицията в Стара Загора е подслушвал екип от Инспектората на МВР, изпратен на проверка на дейността му във връзка с подадени сигнали. За срещи между жалващите се полицаи и експертите от София Тончо Михайлов предоставил помещение, което се оказало оборудвано със СРС-та за аудио- и видеонаблюдение, даващи възможност разговорите да се следят от съседната стая. По случая Окръжна прокуратура - Стара Загора, е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител.
Комисар Михайлов оглави РДВР - Стара Загора (впоследствие преобразувана в ОДМВР) от 1 ноември 2000 г. Назначен беше по време на управлението на правителството на Костов и оцеля при още две управления - на царя и тройната коалиция. Точно преди две години той получи от бившия вътрешен министър Румен Петков почетното отличие "За доблест и заслуги на МВР". Освободеният МВР-шеф не беше открит за коментар от Старозагорски новини.
Временно изпълняващ длъжността "директор" на ОДМВР - Стара Загора, вчера не е бил посочен от министър Цветанов. От пресцентъра на МВР съобщиха за медията ни, че досегашните заместници на комисар Михайлов ще продължат да изпълняват задълженията си. Евентуално в края на седмицата ще стане известно името на новия титуляр.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |