Събития Проходът на Републиката остава затворен за движение до края на юли

Проходът на Републиката остава затворен за движение до края на юли

Събота, 21 юни 2014 г., 13:15
Размер на буквите

Подход Проход Република непроходимДо края на юли 2014 г. трябва да бъде възстановено движението през Прохода на Републиката, съобщиха от агенция Пътна инфраструктура. Председателят на агенцията Стефан Чайков е проверил как се изпълняват разпоредените от него мерки за по-бързо разчистване на старопланинския проход след наводнението от проливните дъждове. Той остава затворен за движение за всички видове превозни средства.

Пътноподдържащате фирми работят с максимална мобилизация. От платното са почистени наносите от кал, отстраняват се паднали дървета и храсти. Възстановяват се насипите край пътя, подкопани от наводнението. От заливането на прохода са нанесени щети на пътна настилка и на два моста.

В област Велико Търново две съоръжения на път І-5 са в аварийно състояние. За преодоляване на щетите от наводнението АПИ ще кандидатства за осигуряване на финансиране от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет.

До възстановяване на движението през Прохода на Републиката шофьорите на тежкотоварни автомобили, пътуващи от Северна към Южна България, трябва да преминават през прохода Шипка. Тежкият трафик от Южна към Северна България е насочен през Ришкия и Котленския проход. Леките автомобили могат да пътуват без ограничение в двете посоки през всички разрешени за движение старопланински проходи. Чайков и експерти на областното пътно управление ще направят оглед и на пътя Трявна - Дряново, където също има сериозни щети от проливните дъждове.

В понеделник експерти на пътната агенция ще инспектират републиканската инфраструктура в областите Добрич, Габрово и Велико Търново. Целта е да се направи оценка за състоянието на пътната мрежа, нанесените щети и мерките, които ще се предприемат за възстановяването ѝ.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |