Събития Председателят на БТПП Цветан Симеонов коментира на трагедията с наводненията в България

Председателят на БТПП Цветан Симеонов коментира на трагедията с наводненията в България

Петък, 20 юни 2014 г., 17:15
Размер на буквите

Председателят на БТПП Цветан Симеонов коментира  на трагедията с наводненията в БългарияНеобходимост от спазване на нормите в строителството, отговорно отношение към отводнителните системи и системите за ранно предупреждение, безкомпромисни действия на органите при определена опасност и застраховане препоръча председателят на Българска търговско-промишлена палата Цветан Симеонов, коментирайки трагедията с наводненията във Варна и в други области в България.

Цветан Симеонов е категоричен, че нормите в строителството за отстояние, здравина и прочее трябва да се спазват, а не граждани и фирми да търсят начини за преодоляването им. Необходимо е и отговорно отношение към отводнителните системи и поддържането на коритата на реките с необходимата грижа, а не формално. Важно е и да се предприемат периодично проверки на системите за ранно предупреждение, а органите при метеорлогична прогноза за определена опасност да действат безкомпромисно, да бъдат много строги и ако е необходимо с повече настойчивост да извеждат гражданите от опасните райони, за да се избегнат човешките жертви.

Не на последно място е ролята на застраховането.  Застраховането не е само предвидливост на съответния гражданин или фирма за бъдещето. Това е по-скоро предварителна съпричастност и солидарност към всеки в обществото за осигуряване на средства, които след това да позволят чрез застрахователните обезщетения по-бързото възстановяване на обектите, по-бързото влизане в нормален ритъм на предприятията и по-малко натоварване на пострадалите. Това е по-добрия начин, отколкото след като се случат нещастията да правим кампании за събиране на средства, за осигуряване на строителни материали и прочие. Това ще бъде по-работещата практика, която в други страни е доказвала своята ефективност, категоричен е председателят на БТПП.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |