Събития Община Стара Загора обезопасява движението на пешеходци по улиците в града

Община Стара Загора обезопасява движението на пешеходци по улиците в града

Сряда, 18 юни 2014 г., 15:46
Размер на буквите

Община Стара Загора обезопасява движение пешеходци улици градаОбщина Стара Загора изпълнява мащабна програма за обезопасяване на движението на пешеходци по улиците на града чрез изграждане на изкуствени неравности и червено-бели пешеходни пътеки, поставяне на специални светофари, осветление, парапети и колчета по тротоарите.

Общо 58 пешеходни пътеки тип зебра, изработени по метода червено-бял структурен студен пластик, са изградени по старозагорските улици от началото на мандата на кмета Живко Тодоров. По негово настояване акцентът е поставен на оживените публични места край детските площадки, училища, паркове и автобусните спирки, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Нови червено-бели пешеходни пътеки се изграждат край новата автобусна спирка Алана. За по-голямо удобство и сигурност на гражданите, ползващи градски транспорт в Стара Загора, от днес тя е преместена на пресечката на ул. Ген. Гурко и ул. П. Парчевич. Изградени са специални разширения за автобусите, монтирани са заслони за пътниците и е поставено специално осветление на местата за пресичане. Намиращата се в близост детска площадка е обезопасена със специална ограда.

Нови парапети и червено-бяла пешеходна пътека има и на автобусната спирка на хотел Верея. Две гърбици с червено-бял структурен пластик са изградени и край Пето основно училище. На запад от училището, на пресечката на ул. Ген. Гурко с ул. Д. Стаев, е поставен светофар тип Бягащ пешеходец. Там също ще бъде изградена червено-бяла пътека, ще бъде поставено насочено осветление и парапети по предложение на общинския съветник Николай Диков. Целта е да бъде обезопасено движението на ученици в района, на които се налага да пресичат улицата с интензивно движение.

Две изкуствени неравности с червено-бели пешеходни пътеки се изграждат в момента и на основните подстъпи към парка Зеленият клин, на улиците Д. Подвързачов и Хр. Морфова. Всички неравности, които се изграждат в града са с височина 8 см и широчина 5,50 м или 7,50 м, в зависимост от интензивността на пешеходния поток, както изисква Наредбата на МВР за съоръжения и елементи, участващи в организацията на движението на МПС.

Такива съоръжения предстои да бъдат изградени и на пресечката на ул.Радост с бул. Св. Патриарх Евтимий в кв. К. Ганчев, на пресечката на същия булевард с ул. Дим. Маджаров в посока Екарисажа, до спортната площадка в с. Богомилово, до училището в с. Хрищени, както и в селата Горно Ботево и Преславен.

Стара Загора с обезопасени пешеходни пътеки

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |