Събития Станимир Радевски: Минерална вода изтича от години в река Тунджа (видео)

Станимир Радевски: Минерална вода изтича от години в река Тунджа (видео)

Вторник, 17 юни 2014 г., 14:26
Размер на буквите

Станимир Радевски: Минерална вода изтича от години в река ТунджаВ края на миналата седмица село Турия в община Павел баня сериозно пострада след като голяма вълна на река Турийска наводни десетки къщи и дворове. За щастие пострадали няма, но са нанесени сериозни щети на жилищата. Тепърва се прави оценка, за да бъдат подпомогнати засегнатите, съобщи кметът на Община Павел баня Станимир Радевски.

Наводнението е природно бедствие, но то е провокирано от дейността на хората - чрез изсичането на горите в региона.

Пред камерата на Инициатива кметът Радевски подчерта и друг проблем - нерационалното използване на геотермалните източници и нехайството на държавата към природното богатство. Държавата като изключителен собственик не полага грижи за собствеността си. Можеха да се рехабилитират сондажите, които са над 50-годишни, а не да се допуска от години минералната вода да изтича в река Тунджа и в яз. Копринка, коментира Станимир Радевски.

Той заяви, че разчита единствено на европейски средства за развитие на общината. За ремонт и рехабилитация на четвъртокласната пътна мрежа има подписани договори и се работи по проекти за 6,8 млн. лева. 2,2 млн. лева сме платили авансово за модерно и икономично улично осветление на територията на цялата община. Работи се по проект, насочен към подобряване на образователната инфраструктура. Имаме подписан договор за 200 000 лева за реконструкция на сграда в село Турия, която ще бъде превърната в работилница за кукерски маски, каза още Станимир Радевски.

Община Павел баня има подписан проект на стойност 400 000 лева за подмяна на водопреносна мрежа. Администрацията е подготвила проектна документация за реконструкция на Пречиствателната станция за отпадъчни води, но Общинският съвет не даде съгласието си за кандидатстване по Оперативна програма Околна среда, съобщи кметът.

 

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |