Събития Прогрес АД пусна в експлоатация модерни пещи за топене на чугун (видео)

Прогрес АД пусна в експлоатация модерни пещи за топене на чугун (видео)

Вторник, 17 юни 2014 г., 14:12
Размер на буквите

Прогрес АД пусна в експлоатация модерни пещи за топене на чугунПрогрес АД - Стара Загора инвестира целенасочено в повишаване на производителността и качеството на продукцията си и в намаляване на енергоемкостта. От 20 дена са пуснати в експлоатация две модерни нови пещи за топене на чугун.

Всяка от тях е с капацитет 8 тона на час. Това са най-модерните инсталации и първите, внедрени в България, съобщи изпълнителният директор Славин Янакиев. Инвестицията е в размер на над 1,5 млн. евро. Съфинансирането по оперативна програма Конкурентоспособност е в размер на 667 000 евро.

С внедряването на новите пещи дружеството ще намали разходите за електроенергия с над 30%, което е доста добър показател, уточни Славин Янакиев.
С тази инвестиция не търсим бърза възвращаемост, а да си гарантираме по-ниска цена за единица продукция, заради нестабилния пазар на електроенергия в страната, коментира изпълнителният директор на дружеството.

Друг подход, който Прогрес АД прилага за намаляване на разходите за електроенергия, е закупуването на ток от алтернативен доставчик, не от ИВН България. Цената е доста по-добра от тази, която предлагат ЕРП-тата, но изисква прецизно планиране на количеството електроенергия, което ще ни бъде необходимо за производството, обясни Славин Янакиев.

С инвестициите в модерни машини цената на продукцията става по-рентабилна и конкурентна на външния пазар, каза още Славин Янакиев.

Прогрес АД продължава да подготвя и да работи по нови проекти. Направена е инсталация за рециклиране на леярски формовъчни смеси. Благодарение на нея ще намалим количествата, които трябва да бъдат депонирани.

Дружеството събира оферти за изработване на автоматична формовъчна линия. Проектът трябва да бъде завършен до средата на 2015 г.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |