Събития Кметът Живко Тодоров поиска директорът на болницата в Стара Загора проф. Петрана Чакърова да подаде оставка (видео)

Кметът Живко Тодоров поиска директорът на болницата в Стара Загора проф. Петрана Чакърова да подаде оставка (видео)

Четвъртък, 12 юни 2014 г., 13:47
Размер на буквите

Живко Тодоров: Единственият морален акт е проф. Петрана Чакърова да си подаде оставкатаОт 13 юни в МБАЛ Проф. д-р Стоян Киркович - Университетска в Стара Загора се спира приема на пациенти. Те ще бъдат пренасочвани към частни болници. На произвола на съдбата остават хората на хемодиализа. Това гласи съобщение, изпратено до медиите, от изпълнителния директор на здравното заведение проф. Петрана Чакърова.

Причината за невъзможността да бъдат лекувани хората е, че по искане на Община Стара Загора са запорирани банковите сметки на болницата, заради 450 000 лева за местни данъци и такси, неплащани с години от страна на здравното заведение.

Запорът е вдигнат още на 12:00 часа на 12 юни. Това беше символичен акт, за да се насочи общественото внимание към поведението на изпълнителния директор на болницата проф. Чакърова. Тя управлява здравното заведение абсолютно безотговорно, некадърно и безпринципно, защото от няколко месеца има тенденция на изтичане на едни от най-добрите кадри, няма вече и Инвазивна хирургия, заяви кметът Живко Тодоров.

проф. Петрана ЧакъроваНатрупаните задължения на Многопрофилната университетска болница в Стара Загора са за над 20 млн. лева. Тя се тласка към абсолютен фалит и ще доведе да нямаме областна болница, която да лекува хората. Единственият морален акт на д-р Чакърова е да си подава оставката. Намираме се в 21-ви век, да й напомня. Не може с методи на диктатура да се управлява едно лечебно заведение, категоричен е кметът.

Следобед на 12 юни проф. Чакърова отново изпрати писмо до медиите, с което обяви, че запорът върху сметките е вдигнат, и че болницата ще продължи да приема пациенти.

 

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |