Събития Община Стара Загора не предвижда увеличаване на данъци и такси

Община Стара Загора не предвижда увеличаване на данъци и такси

Сряда, 11 юни 2014 г., 13:58
Размер на буквите

Община Стара Загора не предвижда увеличаване данъци таксиНе се предвижда увеличаване на данъци и такси за жителите на Община Стара Загора през следващите години. През 2015 г. Общината ще има два пъти по-малък дълг, отколкото в началото на мандата. В момента Общината изпълнява най-мащабните проекти за града от години насам – Интегрирания воден проект, транспортния проект и Регионалното депо за отпадъци.

Приключени и напълно изплатени са проектите за Онкодиспансера и Античния форум, които бяха финансирани с пари от Европейския съюз. Това заяви кметът Живко Тодоров по време на среща с председателския съвет на Общинския сътев и представители на медиите, съобщиха от пресцентъра.

Община Стара Загора работи по няколко проекта от оперативна програма Околна среда и оперативна програма Регионално развитие, за които европейските средства са спрени. Плащанията по тях, в размер на около 1 млн. лева, ще се извършват от общинския бюджет, но нямаме притеснение, че ще ни бъдат възстановени, коментира кметът. Средствата по фонд Флаг също са замразени и не могат да се вземат кредити, добави той.

В момента приключваме няколко много важни проекта, каза още кметът. Единият е за изграждане на центрове за настаняване от семеен тип, които вече завършихме. Другият е Зелена и достъпна градска среда – това са улици и тротоари, плюс градинки и междублокови пространства на стойност около 5 милиона лева.

Пред старт е строителството на Регионално депо за отпадъци. По Транспортния проект получихме авансово 8, 4 млн. лева, с които успешно ще стартираме основните дейности, а за следващата година ще остане разплащането на тролейбусите и телематиката, увери Тодоров.

По думите му Община Стара Загора се справя, но темата е свързана с националната политика, която се отразява негативно върху гъвкавостта на общината и разпределението на финансовия ресурс. За изпълнението на европроектите затваряме общински пари, докато не си получим финансовия ресурс от програмите, каза старозагорският кмет.

Продължава и работата по Водния проект, за изграждане на канализацията в няколко квартала и колектор, който минава през центъра на града. Живко Тодоров уточни, че по текущите плащания не очаква финансови корекции, защото последващият контрол е минал.

В момента в Стара Загора се строи и нова детска градина, което не се е случвало от близо 30 години.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |