Събития Захарни заводи АД инвестира 8 млн. лева в производството си

Захарни заводи АД инвестира 8 млн. лева в производството си

Сряда, 11 юни 2014 г., 09:12
Размер на буквите

Захарни заводи АД инвестира 8 млн. лева в производството сиЗахарни заводи АД - Горна Оряховица обновява изцяло фабриката си за производство на бонбони. Инвестицията е за над 8 млн. лева. Модернизацията се налага и заради нарасналия износ, който тази година трябва да надхвърли 20 на сто от общото производство на бонбони, вафли, локум и халва. Солидни количества локум вече са договорени за експорт в Русия.

Холдингът е направил всички постъпления, за да защити и патентова продукцията си. Наскоро е сезирана и Комисията за защита на конкуренцията за ментета, които бълва фирма от Благоевград. Като част от мащабната реконструкция бонбонената фабрика стартира и проект по европрограма, наречен За по-добри условия на труд в цех Карамелажни бонбони. Той се финансира от фонд Условия на труд. Общата стойност на проекта е над 355 хил. лева, от които 255 хил. лева са собствени средства и 100 хил. лева е безвъзмездна финансова помощ от фонда.

Подменят се всички инсталации, санират се цехове, прави се пълна климатизация, пожароизвестяване и противодимни съоръжения.
Заводът за захарни изделия е на три етажа в П-образна форма, а цех Карамелажни бонбони се намира на третия, последен етаж. В течение на годините са направени редица технологични преустройства, добавяни са и са били замествани различни технологични съоръжения поради усъвършенстване както на изделията, така и на цикъла на производството им. Първоначалните устройства за осигуряване на отопление и климатизация на производствените помещения са монтирани в началото на 80-те години на XX век и са морално и физически остарели, като част от тях са практически неработоспособни. С мащабната реконструкция в бонбонената фабрика работещите почти 60 човека ще имат по-добри условия.

Горнооряховският комбинат е първото акционерно дружество у нас и за последните 13 години е инвестирал над 85 млн. лв. за обновлението си. Той е и сред основните работодатели в региона на Велико Търново с над 750 работни места.

Захарни заводи АД ще пусне скоро на пазара нов вид бонбони лукчета, които са с лековити масла и витамини. Така те са полезни за гърлото и отпушват синусите. Лакомството съчетава полезното с приятното и освен че носи наслада, противодейства на грипа и настинките. Качествата му вече изпитват холандци, германци и руснаци. Бонбоните с билки и витамини вече се изнасят зад граница в сериозни количества, информира главният изпълнителен директор на дружеството Валентина Ралева, цитирана от вестник Борба.

Съвсем скоро на пазарите у нас и в чужбина ще се появят и нов вид дъвчащи лукчета с ароматни масла с естествен произход, обясни и Йордан Пенчев, директор на Завода за захарни изделия, който наскоро е привлечен в мениджърския екип на Захарни заводи от Нестле.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |