Събития Посланикът на Индонезия посети Стара Загора, воден от интерес към карго летище и технология за добив на пшеница

Посланикът на Индонезия посети Стара Загора, воден от интерес към карго летище и технология за добив на пшеница

Понеделник, 09 юни 2014 г., 13:39
Размер на буквите

Посланик Индонезия посети Стара Загора интерес карго летище технология пшеницаВъзможността за използване на летището край Стара Загора като карго терминал и разработване на технология за отглеждане на пшеница в тропически климат, са двете неща, които ме доведоха тук. Това заяви при първата си визита в Стара Загора извънредният и пълномощен посланик на Индонезия в България и Албания Н.Пр. Бунян Саптомо.

Дипломатът, който беше придружен от съпругата си Лия Саптомо и културното аташе Дина Мартина, изрази подчертан интерес към провежданите ежегодни фолклорни фестивали в Стара Загора и наличието на горещи минерални извори в региона, съобщиха от пресцентъра на Общината. Следващата си визита в района той възнамерява да осъществи по време на фолклорния фестивал Богородична стъпка, който се провежда на Старозагорските минерални бани в началото на август.

Зам.-кметът Иванка Сотирова увери дипломата, че Община Стара Загора е отворена за всички за бизнес намерения. Тя подчерта, че кметът Живко Тодоров осигурява бърза писта за всички инвестиционни проекти и предложения за бизнес, като ускорява необходимите процедури. Гостите разгледаха и залата за заседания на Общинския съвет заедно с неговия председател Емил Христов.

На политическо ниво развихме добри връзки. Моята мисия е да популяризирам нашата култура и да установя приятелски отношения в политическата и икономическата сфера с вашата страна, призна посланик Саптомо, който е в България от 2012 г. С населението си от 240 млн. жители Индонезия представлява голям пазар за храни. Ние внасяме от България 7 млн. т зърно и 2 млн. т соя годишно, както и кориандър и тютюн, каза още индонезийският посланик.

По думите му Индонезия е развиваща се страна с голям потенциал за сътрудничество, а годишният стокообмен между двете страни се е увеличил от 60 на 85 млн. лева. Ние отделяме 20% от брутния вътрешен продукт на страната за образование. Всяка година предлагаме стипендии за обучение на чуждестранни студенти за 6 месеца или една година, както и стипендии за магистратури. Група от 7 български студенти е преминала обучение на остров Бали за традиционни местни танци. На 2 септември голяма група от Индонезия ще участва в национален фолклорен конкурс в Несебър, ще посети Габрово и София, разкри още дипломатът, който следобед посети Тракийския университет и няколко старозагорски фирми.

Посланикът на Индонезия в България и Албания Н. Пр. Бунян Саптомо посети предприятията на Холдинг Загора Прогрес АД и Хранинвест - Хранмашкомплект АД. Той проведе срещи със Славин Янакиев, изпълнителен директор на Прогрес АД и с търговския директор на Хранинвест - ХМК Гошо Гочев.

Дипломатът се срещна също и с изпълнителният директор на мебелното предприятие Средна гора АД Александър Палешутски и на място в предприятието се запозна с продукцията и производствения капацитет.

Посланикът на Индонезия посети Стара Загора, воден от интерес към карго летище и технология за добив на пшеница

Среща на посланика на Индонезия в Средна гора АД Стара Загора

Посланикът на Индонезия посети предприятията от Загора холдинг

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |