Събития Фестивалната джазова седмица в Стара Загора започва под мотото Животът зависи от мен

Фестивалната джазова седмица в Стара Загора започва под мотото Животът зависи от мен

Понеделник, 09 юни 2014 г., 07:52
Размер на буквите

Фестивална джазова седмица Стара Загора започва мот Животът Зависи от мен!Под мотото Животът зависи от мен! и с призив да спазваме правилата и да бъдем отговорни, когато шофираме, започва фестивалната джазова седмица в Стара Загора. За трета поредна година начало на музикалните празници дават концертите Джаз за деца, съобщиха от пресцентъра на Общината.

На 9 юни от 18:00 часа и на 10 и 11 юни от 11:00 часа в парк Пети октомври деца и възрастни ще могат да посвирят и пеят заедно с музикантите и да се забавляват, импровизирайки върху популярни джазови теми и детски песни.

Новост тази година е кинолекторията Джазът в българското кино, която ще се проведе в три поредни дни от понеделник до сряда от 18:30 часа в залата на Радио Стара Загора. Авторът й Цветомир Цанков предлага на вниманието на феновете на джаза и на седмото изкуство следните филмови заглавия: Понеделник сутрин - 1966, режисьор Ирина Акташева и Христо Писков, музика Милчо Левиев; Шивачки - 2007, режисьор Людмил Тодоров, музика Антони Дончев; Врабците през октомври - 2006, режисьор Анри Кулев, музика Любомир Денев. Лентите са емблематични както с идейно-тематичната си острота и смелост, така и с вплитането на джазови мотиви и импровизационен подход в композирането на музиката към тях.

За еврейското присъствие и принос в българската музикална среда разказва изложбата С ускорен ритъм, която се открива на 11 юни от 17:00 часа в библиотека Захарий Княжески. Експозицията е на къща-музей Панчо Владигеров.

Входът за всички събития е безплатен. Проявите са част от предварителната програма на фестивала Джаз форум Стара Загора, който започва на 12 юни.

Джаз форум Стара Загора се организира от Община Стара Загора, с изключителната подкрепа на КонтурГлобал и фондация Америка за България.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |