Събития Росен Плевнелиев: Народът пожела референдум за начина на гласуване, чака от политиците отговорни решения (видео)

Росен Плевнелиев: Народът пожела референдум за начина на гласуване, чака от политиците отговорни решения (видео)

Неделя, 08 юни 2014 г., 13:11
Размер на буквите

Росен Плевнелиев: Народ пожела референдум, политиците да бъдат честниВреме е всеки един от нас да говори – премиер, президент и политици, защото нацията очаква решения. Това заяви президентът на България Росен Плевнелиев пред журналисти в Казанлък. Той беше посрещнат от почетна военна рота и беше официален гост на традиционния Фестивал на розата.

Държавният глава подчерта, че народът е пожелал референдум за задължителното и електронно гласуване и политическите лидери трябва да бъдат честни в тази посока. Нека тънките политически сметки да не са на гърба на народа и неговото желание, нека да работим за повече демокрация. Не случайно в референдума, за който беше събрана подписка, има последователност – мажоритарен избор, задължително гласуване и електронно гласуване, за да можем когато задължим хората, където и да са българите по света, да могат да гласуват, каза Росен Плевнелиев.

Той заяви, че е ясно, че през есента ще има предсрочни парламентарни избори. Датата е важна, но по­-важно е каква работа ще се свърши преди това. Искам да проведа поредица от разговори с политическите лидери, търсейки съгласие с тях, а защо не и национално съгласие за провеждане на реформи, защото ни чакат избори и коалиционно правителство. Проблемите в здравеопазването, администрацията, енергетиката, пенсионната система, спрените еврофондове и международният имиджов проблем, който имаме, не могат да чакат. Те не се интересуват от избори, а от здрава и отговорна политическа работа, категоричен е българският президент.

Държавният глава заяви, че е рано да се коментира служебно правителство. Той няма да подрежда коалиции, но ще държи на подхода, който е широко национално съгласие. За мен служебното правителство не е самоцел, а инструмент за постигане на нещо много важно. Да успокоим нацията и да зададем посоката за правилните приоритети, която да бъде следвана и от следващото правителство, категоричен е той.

Президентът на България призова политиците да сложат край на реваншизма, защото нацията очаква не това от тях, а отговорни решения.

 

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |