Събития Мария Габриел: Първата половина на 2015 г. може да е нулева за Програмата за развитие на селските райони (видео)

Мария Габриел: Първата половина на 2015 г. може да е нулева за Програмата за развитие на селските райони (видео)

Четвъртък, 05 юни 2014 г., 10:26
Размер на буквите

Мария Габриел: Първа половина 2015 г. може нулева ПРСРБългария ще получи от Европейския съюз субсидиите за директни плащания в сектор Селско стопанство, като до 2016 г. сумата нараства с 30% спрямо сегашния размер. В това увери депутатът и зам.-председател на ЕНП в Европейския парламент Мария Габриел.

Тя добави, че преразпределителните плащания ще доведат до по-голяма справедливост между отделните сектори и не се очаква да има намаляване на средствата на стопаните.

За нас е много важно в програмата за директните плащания да има яснота какво се случва със схемата за малките земеделски производители. Тя не може да стартира преди 2015 г. и критериите трябва да са конкретни. Схемата не може да бъде прикрита социална схема и средствата трябва да отидат при реалните производители, категорична е Мария Габриел.

2014-а ще бъде нулева за Програмата за развитие на селските райони, но е възможно да няма финансиране и през първата половина на следващата година, прогнозира евродепутатът. България все още не е дефинирала ясно своята Програма за развитие на селските райони. Очакваме я с нетърпение, защото след като тя бъде предложена е много важно да има публична дискусия по нея и хората, които ежедневно се занимават със селско стопанство да изразят своето мнение, добави Мария Габриел.

Това, което беше анонсирано по Програмата за развитие на селските райони е абсолютно неприемливо. Например, средствата по мярка Млад фермер са намалени 2,5 пъти, а бюджетът за останалите атрактивни мерки е орязан с близо 1 млрд. лева, каза народният представител Десислава Танева

Липсата на яснота пречи на земеделските производители да планират инвестициите, които трябва да направят в стопанствата си по начин, който да съответства на приоритетите им. Тази практика ги прави не само неконкурентоспособни, но и ги поставя също и в ситуация да не могат да покрият европейските изисквания, каза още Десислава Танева.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |