Събития Владимир Уручев: Увеличението на цената на тока е неизбежно (видео)

Владимир Уручев: Увеличението на цената на тока е неизбежно (видео)

Четвъртък, 05 юни 2014 г., 10:03
Размер на буквите

Владимир Уручев: Увеличение цена ток неизбежноНатрупаните огромни дефицити и дългове в енергетиката не могат да бъдат изчистени, без да се вдигне цената на тока. Това беше категорично заявено преди повече от година, по времето на служебното правителство, по чиято покана в България дойдоха експерти от Световната банка и Европейската комисия, припомни евродепутатът от ЕНП Владимир Уручев.

Ако мислим за много кратък период от време, в енергетиката винаги можем да намери резерви, за да не повишаваме цената на тока, но това води до увеличаване на дефицита, който пак хората трябва да плащат, но вече с лихвите, а това никой не го отчита, коментира депутатът в Европейския парламент и енергиен експерт.

Не съм фен на ЕРП-тата, защото съм виждал анализи, които показват, че не са си управлявали бизнеса по правилен начин. Правили са печалби там където не трябва, а това е свързано с непосилни сметки за крайния беден потребител. Но от друга страна управляващите по такъв начин тръгнаха да се разправят с ЕРП-тата, без да си дават сметка как гледат на това чуждестранните инвеститори, каза още Владимир Уручев.

Според него днес икономическите механизми, свързани с енергетиката, се използват за политически цели и пример за това е последното намаление на цената на тока. Не сме видели за това никакви реални разчети и продължават да не предоставят данните за състоянието на НЕК и на големите дружества. Трябва да се знае, че колапсът на енергетиката е колапс на икономиката, категоричен е евродепутатът.

През 2015 г. енергийният пазар в Европейския съюз ще бъде либерализиран. Когато излязат тези предприятия с огромните дефицити и задължения на свободния пазар, ще видим каква ще е цената на тока. Според експерти тя трябва рязко да се повиши. За да се избегне това трябва да се работи експертно, а не популистки, каза още Владимир Уручев.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |