Събития Живко Тодоров: Директорът на областната болница защитава партийни, а не човешки позиции

Живко Тодоров: Директорът на областната болница защитава партийни, а не човешки позиции

Сряда, 04 юни 2014 г., 13:07
Размер на буквите

Стара ЗагораНа пресконференция директорът на МБАЛ Проф. д-р Стоян Киркович - Университетска проф. Петрана Чакърова заяви, че през октомври 2013 година е изпратила писмо до кмета на Стара Загора Живко Тодоров, с което иска поставянето на бариера на източния вход на болницата. Тя мотивира това с необходимост да се ограничи потокът от автомобили в двора на болницата, защото застрашавали живота на пациентите. От Общината обаче нямало реакция на писмото.

Още като получих писмото разговарях с проф. Чакърова и ѝ казах, че няма никакъв проблем да монтират бариера, но това трябва да стане за тяхна сметка, уточни кметът Живко Тодоров. Теренът на многопрофилната болница е собственост на общината, която има акционерен дял (от 8,43 %) в болницата. Въпреки това ръководството на МБАЛ Проф. д-р Стоян Киркович - Университетска събира такса от 1 лев за влизане на автомобил в двора на болницата от северната страна. Това е безумие, коментира кметът.

Целта на поставянето на бариера на още един от входовете на болницата е да се ограни достъпът от тази посока и да се събират повече такси от автомобилите. Събирането на подобна такса не отговаря на нормативната уредба на общината. Кметът не е получил ясен отговор защо се събират парите, какви документи се дават на шофьорите и как се изразходват събраните средства. Сега на общинския терен, който ползва болницата, няма платени места за паркиране.

Според кмета Живко Тодовор със спекулациите по темата се търси единствено противопоставяне на политическа основа. Това е опит за нагнетяване на напрежение. Не е тайна, че проф. Чакърова е назначена от правителството на БСП и съм наясно, че защитава в момента партийни, а не човешки позиции, каза още Живко Тодоров.

Проверка на място установи, че на източния вход на болницата има бариера и е необходимо едно движение, за да бъде свалена и да се ползва по предназначение. Също така има и знак Влизането забранено.

 

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |