Събития БАН ще представи пред правителството Възгледи за основните национални цели и устойчиво развитие на България

БАН ще представи пред правителството Възгледи за основните национални цели и устойчиво развитие на България

Сряда, 04 юни 2014 г., 08:25
Размер на буквите

БАН представи правителство Възгледи основни национални цели устойчиво развитие БългарияБългарска академия на науките (БАН) и нейните регионални центрове разработиха проект на документ, озаглавен Възгледи за основните национални цели и устойчиво развитие на България. Той представя вижданията на учени от БАН за обхвата и съдържанието на възможни основни национални цели.

Мотивът за неговото създаване е законовото задължение на Академията да разработва и предлага прогнози и дългосрочни програми за обществено-икономическото, научно-техническото, екологичното, социалното и културното развитие на страната. Идеята е предложените цели да послужат като основа за широко обществено обсъждане и постигане на консенсус по тях (или по някои от тях), което, от своя страна, е важна предпоставка за консолидирането на нацията около общоприети национални цели и приоритети. Предложените цели са резултат от споделения богат житейски и професионален опит на авторите, които са от различни области на обществения живот.

Според авторите България (ако не цялата, то със сигурност по-голямата ѝ част) жадува за обединение, за възраждане, за национални цели, които ефективно да съберат енергиите на всички хора.

Търговско-промишлена палата - Стара Загора, чийто председател Олег Стоилов е координатор на Регионалния академичен център, очаква идеи и предложения до 13.06.2014 г., за да бъдат включени в окончателния вариант на документа, който ще бъде предоставен на Министерски съвет и на парламентарни комисии в средата на юни. Предложенията трябва да бъдат изпращани на имейл Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |