Събития Липа и звезда в Алеята на славата в Стара Загора за Джанкарло Джанини (снимки)

Липа и звезда в Алеята на славата в Стара Загора за Джанкарло Джанини (снимки)

Неделя, 01 юни 2014 г., 16:21
Размер на буквите

Стара Загора - Липа и звезда в Алеята на славата в Стара Загора за Джанкарло ДжаниниГолямата звезда на италианското кино Джанкарло Джанини посади липа в Алеята на славата на Международния фестивал за ново европейско кино Златната липа пред сградата на операта в Стара Загора. Той участва и в церемония по поставянето на почетна звезда с името му и се снима собственоръчно пред нея.

Джанкарло Джанини представи на 31 май вечерта филма Комарджията, който няма да умре. Филмът е от 2013 г., Джанини е режисьор, продуцент и изпълнител на главната роля. Маестрото участва в откриването на второто издание на фестивала Златната липа, организиран от Община Стара Загора, който се провежда в Стара Загора от 31 май до 4 юни.

Филмите, които снимахме преди 20 години са по-хубави от тези, които се снимат днес, сподели пред журналисти големият актьор. Федерико Фелини е гений в киното, ние имахме големи режисьори в миналото. Сега американците се учат от тях, те направиха от киното индустрия. Те са по-практични, ние сме артисти. Те разработиха всичко, на което ги научихме ние, сподели в емоционален разказ именитият майстор на киното. И европейското и американското кино в момента са в криза. Очаквам в скоро време да се появи нов начин да показваме и правим кино, сподели Джанини, който още като младеж се вълнува от електроника. Като преподавател в академията за артистични изкуства, да уча младите е голяма радост за мен, добави още той.

В рамките на кинофестивала днес в Градската художествена галерия в Стара Загора доц. д-р Марин Добрев откри изложба на Иван Андонов. Неговата съпруга Люба Маричкова подчерта, че това е първата му изложба в Стара Загора. Тя я нарече знакова, тъй като преди 140 г. неговият дядо Иван Андонов е бил един от организаторите на Старозагорското въстание.

Златната липа е единственият форум за ново европейско кино, който се провежда у нас. И тази година прожекциите в старозагорската опера и в сградата на Регионалната библиотека Захарий Княжески са безплатни за зрителите. 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |