Събития ТЕЦ Ей И Ес Гълъбово отбеляза Глобалния ден на безопасността и опазване на околната среда

ТЕЦ Ей И Ес Гълъбово отбеляза Глобалния ден на безопасността и опазване на околната среда

Четвъртък, 29 май 2014 г., 10:47
Размер на буквите

ТЕЦ Ей И Ес Гълъбово Глобален ден безопасност околна средаТЕЦ Ей И Ес Гълъбово и Съоръжението за депониране на неопасни отпадъци отбелязаха Глобалния ден на безопасността и околната среда на корпорация Ей И Ес. В централата бяха проведени редица специални събития, посветени на безопасността и опазването на околната среда.

Тази година мотото на деня бе С мисъл за безопасността и околната среда на работа, в къщи и сред обществото, а понятието за безопасност на работното място бе разширено до безопасност навсякъде в ежедневието.

Програмата включваше презентации по безопасност и околна среда, видео прожекции и представяне на резултатите, свързани с безопасността, по време на извършването на плановия ремонт в ТЕЦ-а, проведен в периода 29 март – 12 май 2014 г. Бе разиграна и специална лотария с въпроси за безопасността и околната среда. Събитието приключи с барбекю в Ей И Ес стил за всички участници, а по специалния ден всички служители на ТЕЦ Ей И Ес Гълъбово и Съоръжението за депониране получиха подарък - уред за измерване на кръвното налягане.

Нашата основна цел е да превърнем безопасността в начин на живот. Това е първи приоритет за всички наши служители, подизпълнители и общности, както и най-важна ценност в корпоративната ни култура, в нашите ежедневни дейности и операции, сподели Питър Литгоу, изпълнителен директор на централата. За нас е важно всеки наш служител да се прибира вкъщи здрав и невредим и с работата си да не вредим на хората и околната среда. Не случайно новата Корпоративна програма по безопасност на Ей И Ес е озаглавена Винаги мисля за безопасността и околната среда, добави Тодор Бележков, заместник-директор на централата.

ТЕЦ Ей И Ес Гълъбово и Съоръжението за депониране на неопасни отпадъци се придържат към високите стандарти по безопасност на Корпорацията ЕЙ И ЕС. В рамките на три годишната Глобална инициатива за безопасност за служители и подизпълнители на EЙ И ЕС от 2010 до 2013 г. Корпорацията Ей И Ес постигна забележителни резултати и намали процента на инцидентите до 1/3 от размера им преди стартирането на програмата. Принос за това имат и централата и депото в Гълъбово. През декември 2013 г. ТЕЦ Ей И Ес Гълъбово и прилежащото депо постигнаха общо 1.000.000 човекочаса без никакви трудови злополуки и 4.700.000 човекочаса без трудови злополуки за подизпълнителите. За трета поредна година те печелят престижната награда на Британския съвет по безопасност (British Safety Awards), която се присъжда на организации, доказали своята ангажираност за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд.

Постиженията на ТЕЦ Ей И Ес Гълъбово и Съоръжението за депониране на отпадъци в областта на безопасността и околната среда са резултат от постоянни инвестиции в обучение на хора, доставка на професионално оборудване за безопасност, развитие на професионални кадри, месечни срещи и събития за безопасност, специални програми за служители и подизпълнители. ТЕЦ-ът и депото провеждат открита комуникация и прилагат корективни действия на всички нива, където се наблюдават опасности на работното място или опасно поведение. Всеки служител и подизпълнител на Ей И Ес има правото и задължението да спре работа, ако я счете за опасна. Разбирането за безопасност се поддържа и разширява постоянно и извън работното място към безопасност у дома и в общността.

Глобален ден по безопасност и околна среда в ТЕЦ Ей И Ес Гълъбово

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |