Събития Въоръжиха с лаптопи общинските съветници на Стара Загора

Въоръжиха с лаптопи общинските съветници на Стара Загора

Вторник, 29 декември 2009 г., 21:32
Размер на буквите

От януари 2010 г. в Общински съвет - Стара Загора, започва новата електронна ера, която слага край на печатаните скъпоструващи материали за сесиите. На 22 декември лаптопите са раздадени на всичките 51 старейшини. Цената им е изключително ниска, 150 лева без ДДС, и е постигната чрез преговори с МТел.

Въпреки много добрите си параметри, техниката ще бъде ползвана само за служебни цели, уточни председателят на ОбС Тенчо Руканов. Това предизвиквало леко недоволство от разбиращите от компютри съветници, които не можели да инсталират допълнителни програми. За сметка на това пък други, които са на Вие със съвременната техника, вече успели да скапят лаптопа си. На допълнително програмиране само след няколко дни подлежал компютърът на представителя на ДПС Юсни Ибрям. Лаптопът му попаднал в ръцете на дъщеря му, която заедно със свои приятелки изтрили софтуера, пише вестник Старозагорски новини.
Руканов не скри опасенията си, че някои от колегите му в началото ще изглеждат комично с новата придобивка, но подчерта, че повече не могат да правят неоснователни разходи. Щели да се търсят варианти тези, които не разбират от компютри, да бъдат обучени без да се харчат допълнителни средства. Техниката пък щяла да се изплати напълно само в рамките на 4-6 месеца.
На журналистически въпрос каква очаква да бъде 2010 година Тенчо Руканов отговори лаконично: "тежка". И поясни, че няма да се размине без приватизационни сделки, срещу които обаче имало бойкот. Явно председателят на ОбС визираше несъгласието на колегите си за продажбата на два имота в кв. "Железник". Апетитните терени бяха вкарани в дневния ред на две поредни сесии, бяха извършени корекции в началните тръжни цени, но въпреки това сделките не получиха достатъчно гласове. Ще трябва да се мислят допълнителни варианти за пълнене на местната хазна, заяви Руканов. Бюджет '2010 пък щял да бъде предложен за гласуване в края на януари или най-късно в началото на февруари.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |