Събития В Стара Загора ще бъде изграден модерен парк върху 70 дка

В Стара Загора ще бъде изграден модерен парк върху 70 дка

Сряда, 21 май 2014 г., 13:30
Размер на буквите

В Стара Загора ще бъде изграден модерен парк върху 70 дкаОбластният управител на Стара Загора Живка Аладжова и кметът Живко Тодоров подписаха официален договор за безвъзмездното прехвърляне на собствеността на бившите артилерийски казарми от Министерство на отбраната на Общината. Решението беше взето на 17 май с решение на Министерски съвет.

Благодаря на правителството и на областния управител, защото този проект е много значим за Стара Загора, каза Живко Тодоров.

Първият етап се финансира от Публичната инвестиционна програма на правителството и е на стойност 4 млн. лева. На площ от 70 дка ще бъде създаден модерен парк с много зелени площи, велоалеи, кортове за тенис и бадминтон, игрище за футбол, площад с открита сцена, шадраван и водни площи. Ще направим и мини зоопарк, разказа кметът. Върху останалите 20 дка, които се намират в югоизточната част на терена, ще бъда изградена многофункционална спортна зала с паркинг на няколко нива. Това ще стане на следващ етап, за който ще бъдат необходими около 15 млн. лева. Областният управител Живка Аладжова уточни, че Общината ще има възможност да кандидатства за финансиране пред Публичната инвестиционна програма на правителството през 2015 г.

Подробният устройствен план за парка е готов и ще бъде представен на обществено обсъждане. На 29 май ще гласуван на заседание на Общинския съвет. След това предстои обявяване на обществена поръчка за проектиране и изпълнение на проекта и ако няма обжалвания дейностите могат да стартират през август.

Ако проектът не може да бъде изпълнен в срок, областният управител увери, че ще отстоява пред ведомствената комисия, той да бъде удължен, защото е в името на хората.

Областният управител на Стара Загора Живка Аладжова и кметът Живко Тодоров подписаха официален договор за безвъзмездното прехвърляне на собствеността на бившите артилерийски казарми от Министерство на отбраната на Общината

Областният управител на Стара Загора Живка Аладжова и кметът Живко Тодоров подписаха официален договор за безвъзмездното прехвърляне на собствеността на бившите артилерийски казарми

Областният управител на Стара Загора Живка Аладжова и кметът Живко Тодоров разглеждат терена на бившите артилерийски казарми

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |