Събития Ще бъде изготвен анализ за икономическото състояние на Старозагорска област (видео)

Ще бъде изготвен анализ за икономическото състояние на Старозагорска област (видео)

Понеделник, 19 май 2014 г., 15:38
Размер на буквите

Проф. Гарабед Минасян от Института за икономически изследвания на Българската академия на наукитеПроф. Гарабед Минасян от Института за икономически изследвания на Българската академия на науките посети Търговско-промишлена палата - Стара Загора, където проведе работна среща с представители на бизнеса и научните среди. Те са членове на Регионалния академичен центъра на БАН в Стара Загора, чийто координатор е председателят на Палатата Олег Стоилов.

По инициатива на Олег Стоилов ще се направи изследване за състоянието на икономиката в Старозагорски регион и по-специално за различните видове ограничители, които въздействат върху развитието, както и кои са конкурентните му предимства, съобщи проф. Минасян. Анализът на икономическото състояние на старозагорска област ще бъде представен на работната среща на Регионалния академичен център в Стара Загора през декември.

Проф. Гарабед Минасян заяви, че 2013 г. е била напълно загубена за икономиката на страната. За последните пет години са напуснали български капитали в размер на 6,3 млрд. евро. Независимо от това, че България е привлекателна с ниския си корпоративен данък, намаляват и чуждестранните инвестиции. Тези негативни сигнали са насочени към макроикономическото управление, каза още проф. Минасян. Честата промяна на законите също създава ситуация на несигурност за представителите на бизнеса и липса на мотивация за инвестиции, каза още проф. Минасян.

Той коментира и изкуственото подтискане на цената на електроенергията. Трябва да всички да ни е ясно, че тя ще се увеличава и задържането ѝ е лесно решение на труден икономически проблем, категоричен е известният икономист. Той добави, че не трябва да се потиска цената на тока, а да се намери начин за увеличаване на доходите на населението.

 

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |