Събития Кметове получиха високи отличия от Ротари България (видео, снимки)

Кметове получиха високи отличия от Ротари България (видео, снимки)

Събота, 17 май 2014 г., 11:43
Размер на буквите

Кметове получиха високи отличия Ротари БългарияКметовете на София Йорданка Фандъкова и на Казанлък Галина Стоянова станаха кметове на годината, в категорията, в която се отличават градоначалници, които не са членове на Ротари, а кметът на Каварна Цонко Цонков и кметът на Созопол Панайот Рейзи получиха приза Ротариански кметове на годината. Престижните отличия бяха връчени по време на годишната национална конференция на Ротари България, която се провежда в Стара Загора на 17 и 18 май.

Наградите са за подкрепата, която градоначалниците оказват на ротарианските клубове в реализирането на значими за обществото проекти. Предстои в Казанлък да бъде изградена велоалея, а на входовете на града да бъдат монтирани монументи с герба на града. Работим с Ротари клуб - Казанлък в тясно сътрудничества, за да направим града ни още по-хубав, сподели Галина Стоянова.

В основата на ротарианството лежи приятелството и ако идеята бъде реализирана в световен мащаб, няма да има войни и нищета. Ще се реализират повече проекти, насочени към хора, които имат нужда от помощ, това заяви проф. Улрих Шпандел, представител на Президента на Ротари Интернешънъл. Един от глобалните проекти, по които работи Ротари, е изкореняването на детския паралич. До постигането на целта ни остана една малка крачка, която щяхме да направим досега, ако не бяха войните, каза още проф. Шпандел. Все още има случаи на заболяването в Афганистан, Пакистан, Нигерия и Сирия.

Заради наличието на детски паралич в Сирия, България е застрашена от пренасяне на заболяването. В тази връзка ще бъдат ваксинирани между 50 000 и 70 000 деца, в това число всички бежанци, както и неваксинираните в страната, независимо от етническата принадлежност. Ако на едно дете да не бъде поставена ваксина, заради несъгласие на родителите, може да доведе до разпространение на заболяването. Средствата за ваксината ще бъдат осигурени от Фондация Ротари, съобщи нейният регионален координатор Калчо Хинов.

В момента Ротари България работи по 10 големи проекта и два - с национална значимост. Те са на обща стойност 400 000 щатски долара. Сред тях е проекта на Ротари клуб - Стара Загора. Той е насочен към оборудване на сензорна стая за деца с аутизъм и е за 50 000 долара, съобщи Дистрикт Гуверньорът на Ротари България доц. Валентин Стоянов. Сред официалните гости на конференцията беше кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

На конференцията присъства и председателят на Търговско-промишлена палата - Стара Загора Олег Стоилов, който е член на Ротари клуб - Стара Загора. Работата на форума продължи и в неделния ден, като бяха представени тематични доклади с акцент към следващата ротарианска година.

В България има 88 Ротари клуба, в които членуват 2200 души. Общо присъединените към ротарианската хуманитарна кауза са около 4000 души.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |