Събития Музей Неолитни жилища предлага мелене на зърно с хромел

Музей Неолитни жилища предлага мелене на зърно с хромел

Петък, 09 май 2014 г., 08:27
Размер на буквите

Музей Неолитни жилища предлага мелене зърно хромелМелене на зърно с автентични камъни, намерени при разкопки в праисторическите могили край Стара Загора, ще могат да опитат посетителите в музея Неолитни жилища. Атракцията е включена в програмата за Нощта на музеите - 2014, която ще се проведе на 17 май.

За първи път тази година в Неолитните жилища ще бъде оформен интерактивен кът за ръчно мелене на зърно с праисторически хромел. Желаещите могат да си донесат собствени зрънца, както и да ползват предоставените от домакините, съобщиха от Регионалния исторически музей - организатор на проявата, информираха от пресцентъра на Община Стара Загора.

На 17 май 2014 г. от 19:30 часа в РИМ - Стара Загора ще бъде открита изложбата Геоложки пулс. Тя представлява международен, научно- художествен проект, дело на американския художник с български корен - Йонко Иван (Стоянов). Той артистично транскрибира оригинална теория за връзката на цивилизациите с геологията на територията на България, прави мост между наука и изкуство с необичайната геолого-културоложка разработка.

На Античната улица в музея ще бъде оформен кът за снимки Античната мода, а от 22:30 часа ще има прожекция на презентацията Преблестящият град на траянците. Лапидариумът ще предостави сцена за два концерта в нощта - на Градски духов оркестър и на квартет Розов свят. Концерт на хор Родина ще бъде изнесен в Архитектурния комплекс Музей на религиите от 19:00часа. Там може да се види и изложбата Българското възкресение. По традиция в нощта на IV-то експозиционно ниво на РИМ в 20:00 часа ще бъдат връчени дарителски свидетелства за 2013 г. Нощта на музеите в Стара Загора включва още изложбата Амулети, талисмани, пергаменти, както и прожекции на документални филми.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |