Събития Земеделският институт в Стара Загора иска да зарадва децата с екологични косачки (видео)

Земеделският институт в Стара Загора иска да зарадва децата с екологични косачки (видео)

Четвъртък, 08 май 2014 г., 13:24
Размер на буквите

Земеделският институт в Стара Загора иска да зарадва децата с екологични косачкиЕдин от най-старите земеделски институти в България се намира в Стара Загора и е от изключителна полза за работещите в сектора. В него са създадени основните породи говеда, овце и птици, които се отглеждат в България.

Аналитичните лаборатории са оборудвани с модерна техника, което позволява развитието на млади учени и внедряването в практиката на иновативни технологии, съобщи проф. Живко Кръстанов, председател на Научния съвет в Земеделски институт - Стара Загора.

Един от мащабните проект, по който работи Институтът, е свързан с газовите емисии от преживното животновъдство - актуална тема в световен мащаб.
С цел привличане на външни средства в Земеделския институт е изграден лабораторен блок, който разполага с иновативната Анком технология и технология за оценка на качествата на млякото. Тя е от изключителна полза за фермерите и дава възможност да се повишава конкурентоспособността на българското животновъдство, каза още проф. Кръстанов.

Земеделският институт ще задълбочи взаимодействието си с Регионалния академичен център на БАН в Стара Загора, за да бъде още повече от полза за бизнеса.

От няколко години Земеделският институт работи по проект с така наречената Пет-терапия (pet therapy; pet (англ.) - терминът е обобщено название за домашни животни, означава също и любимо животно). Доказано е, че деца, страдащи от дадено заболяване, се чувстват добре при общуване и в досег с животните, съобщи проф. Кръстанов.

Учените в Земеделския институт в Стара Загора имат и друга интересна идея - да внесат френска порода малки овце, които се използват за екологични косачки. Съвместно с Общината те ще бъдат пускани на паша за кратко време в тревните площи на парковете и така ще създадат радост за децата и за възрастните.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |