Събития Готвачите от Шефс клуб - Стара Загора са кулинарни вицешампиони на България (видео)

Готвачите от Шефс клуб - Стара Загора са кулинарни вицешампиони на България (видео)

Вторник, 29 април 2014 г., 15:16
Размер на буквите

Шефс клуб - Стара Загора кулинарен вицешампион БългарияШефс клуб - Стара Загора станаха вицешампион в отборната надпревара за Националната кулинарна купа за 2014 г. Състезанието се организира от Асоциацията на българските професионални готвачи за седма поредна година. Старозагорските майстори в кухнята участваха за първи път, но заслужено обраха овациите.

На първо място са класирани двама чуждестранни преподаватели в Кулинарната академия в Добрич. В състезанието са участвали 10 отбора. 3-членният екип от младите елитни готвачи: Иван Стойчев и Тодор Стефанов от ресторант Форум и Ивайло Христов от ресторант Мантос омагьосаха журито с изискани ястия от добре подбрани продукти, съобщи председателят на Шефс клуб - Стара Загора Тони Иванов - главен готвач на ресторант Форум, който многократно е доказвал кулинарните си умения в много страни по света.

Силвия Петрова - член на Шефс клуб - Стара Загора и главен готвач на ресторанта в спа хотел Калиста се състезава индивидуално заедно със 17 участници и се класира на 4-о място. За мен кулинарията е не само професия, но и страст. Радвам се, че започнахме да изваждаме от хората желанието да консумират типичната кръчмарска кухня и забелязвам, че все повече хора се хранят здравословно, каза Силвия Петрова.

Паралелно със състезанието за Националната кулинарна купа 5-членен екип от Шефс клуб - Стара Загора е участвал във Фестивал на виното и храната във Варна, където са впечатлили гостите с ястия, приготвени по оригинални заралийски рецепти с продукти, характерни заа региона. По този начин искаме да популяризираме Стара Загора като атрактивна кулинарна дестинация и да привлечем туристи, коментира Тони Иванов.

За постигането на тази цел си партнираме отлично с Общината и с Търговско-промишлена палата - Стара Загора и ще участваме още по-активно в третото издание на Фестивала на виното и културното наследство Августиада. С помощта на Общината се надяваме следващата година да организираме в Стара Загора голямо международно кулинарно състезание, добави още Топ готвачът.

Шефс клуб - Стара Загора са кулинарният вицешампион на България

Шефс клуб - Стара Загора са кулинарният вицешампион на България

Шефс клуб - Стара Загора са кулинарният вицешампион на България

Шефс клуб - Стара Загора са кулинарният вицешампион на България

Шефс клуб - Стара Загора са кулинарният вицешампион на България

 

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |