Събития КонтурГлобал Марица Изток 3 проведе петото издание на своята вътрешна глобална инициатива Safety Focus Day

КонтурГлобал Марица Изток 3 проведе петото издание на своята вътрешна глобална инициатива Safety Focus Day

Понеделник, 28 април 2014 г., 16:39
Размер на буквите

КонтурГлобал Марица Изток 3 проведе петото издание на своята вътрешна глобална инициатива Safety Focus DayКак да предпазим здравето и безопасността си при работа с химични вещества - това беше темата на поредицата от събития в КонтурГлобал Марица Изток 3 в рамките на световните чествания на Световния ден за безопасност и здраве при работа. Традиционно програмата на електроцентралата в Община Гълъбово включва семинар и глобален уебинар.

В програмата е включен също и избор и награждаване на победителя за първото тримесечие на 2014 г. в конкурса за докладване на опасности и отдаване на почит на хората, загубили живота си при изпълнение на служебните си задължения.

Безопасността в работата е цел, която изисква нашите непрестанни усилия и внимание. Като толкова много други компании днес ние нямаме друг избор, освен да бъдем предпазливи при изпълнението на ежедневните си задължения и съвестни при спазването на установените правила за безопасност във всеки един момент - каза Гари Левсли, главен изпълнителен директор на КонтурГлобал Марица Изток 3. - В същото време спазването на безопасността  в електроцентрала ни учи на безопасност и у дома, и на пътя, и в моментите, които прекарваме с нашите семейства. Безопасността става част от нашето ДНК, част от нашата култура.

Инициативата през 2014 година, посветена на здравето и безопасността при работа с химични вещества, съчетава по уникален начин две от водещите ценности на КонтурГлобал Марица Изток 3 - екологията и безопасността. Освен това тя подчертава интегрирания характер и ефективността на Системата за управление на екологичното представяне и здравословните и безопасни условия на труд.
Като част от програмата екипът на ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3 участва в интерактивен семинар, в който бе обучен как да работи с химични вещества, да овладява разливи и да действа в случай на изгаряне с химикали.

Работниците поднесоха цветя пред Мемориалната плоча в електроцентралата, отдавайки почит към всички хора, загинали при трудови злополуки в България и чужбина. Пред плочата, на която са изписани имената на загиналите при фаталната авария на обекта от 10 октомври 1994 г., те обещаха да не позволяват повече инциденти в бъдеще и да коригират всяка проява на невнимание, която застрашава безопасността на работното им място.

Програмата продължи с тегленето на името на победителя за първото тримесечие в конкурса за докладване на почти инциденти и опасни ситуации. В рамките на този период бяха получени над 900 доклада, които бяха оценени като част от качествения контрол в процеса на докладването. Победителят, Мариан Кунев (Експлоатация), чието име бе изтеглено от Куинто Ди Фердинандо - директор на електроцентралата, беше награден с ваучер на стойност 300 лева. Това обаче бе единственият случай от ежедневието в електроцентралата, в който определяща роля имаше късметът. Конкурсът, който се провежда традиционно всяко тримесечие, насърчава служителите да споделят информация и да покажат, че чувстват електроцентралата като своя. Той призовава към по-сигурна и по-безопасна работна среда и нулева толерантност към опасното поведение както на служителите на дружеството, така и на подизпълнителите. Това е особено силно послание в навечерието на кампанията за ремонт на електроцентралата.

По-късно местната програма беше разширена с глобален уебинар, в който бе показано представянето на ContourGlobal по отношение на условията за здраве и безопасност от началото на годината до момента. Уебинарът е и отличен канал за споделяне на най-добрите практики, културен обмен и повишаване на знанията на екипа на компанията в цял свят.

Safety Focus Day е глобална вътрешна инициатива, въведена от ContourGlobal в началото на 2013 г., която се провежда всяко тримесечие. Тя е насочена към подобряване на показателите за безопасност, повишаване на информираността на служителите на компанията по целия свят и развиване на глобална култура на безопасност. Тя е част от огромната Платформа за общуване с цел безопасност на КонтурГлобал Марица Изток 3, която акцентира върху процедури, най-добри практики, мотивация, както и върху превенцията на професионалните заболявания, профилактиката на онкологични заболявания, въвеждането на новата система за безопасност LOTO и др.

КонтурГлобал Марица Изток 3 е важна част от голямото енергийно семейство на международната компания ContourGlobal, която е независим производител на електроенергия. Освен това централата гарантира енергийната независимост на България, като използва местно гориво и снабдява националния пазар на електроенергия.

В България ContourGlobal е мажоритарен собственик на ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3 - една от четирите топлоелектрически централи в комплекса Марица-изток. Тя е първата топлоелектрическа електроцентрала на лигнитни въглища на Балканския полуостров, която работи в пълно съответствие с най-високите европейски стандарти за безопасност и опазване на околната среда. КонтурГлобал Марица Изток 3 произвежда чиста и надеждна електроенергия на конкурентна цена, като използва местни енергийни ресурси.

КонтурГлобал Марица Изток 3 - Safety Focus Day - 2014

КонтурГлобал Марица Изток 3 - Safety Focus Day - 2014

КонтурГлобал Марица Изток 3 - Safety Focus Day - 2014

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |