Събития Излезлите от употреба автомобили се заплащат между 300 и 900 лева (видео)

Излезлите от употреба автомобили се заплащат между 300 и 900 лева (видео)

Сряда, 23 април 2014 г., 14:19
Размер на буквите

Да се осбоводим негодна битова техника дни пролетно почистванеТрадиционното пролетно почистване на Стара Загора на 26 и 27 април дава възможност не само да придадем приветлив вид на града, но и да освободим домовете си от ненужни мебели и от негодна битова техника. Има фирми, които се занимават с тази дейност и техен ангажимент е да извозят ненужните и обемисти предмети от дома, в удобно за всеки време.

Това е напълно безплатно за домакинствата, обясни главният еколог на Общината Маргарита Георгиева и уточни, че трябва преди това да бъде направена заявка по телефон или имейл.

Ясно са регламентирани и местата за предаване на стари автомобилни гуми. Създадоха се организации за тяхното оползотворяване и една от активните в региона на Стара Загора е Екомедиана. Определено може да се каже, че управлението на този вид отпадък е добро, заяви Светлозар Димов - експерт по екология в Търговско-промишлена палата - Стара Загора. Според нормативната уредба старите гуми трябва да се върнат в търговския обект, в който са закупени, но могат да бъдат предадени и в центровете за разкомплектоване на стари автомобили.

По отношение на излезлите от употреба автомобили България разполага със сравнително добри рециклиращи мощности. Когато собственик предаде на оператора старата си кола, задължително трябва да поиска удостоверение за приемане на моторното превозно средство, което в 14-дневен срок трябва да бъде представено в сектор Пътна полиция, за да бъде дерегистриран автомобилът. Издадената от МВР бележка собственикът трябва да представи в местни данъци и такси на съответната община, за да бъде освободен от данък върху превозното средство, каза още Светлозар Димов. Той уточни, че в зависимост от марката, теглото и други показатели, собственикът може де получи между 300 и 900 лева, при предаването на негодното моторно превозно средство на рециклираща фирма.

 

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |