Събития Търговско-промишлена палата - Стара Загора представи възможностите за бизнес с Иран (видео)

Търговско-промишлена палата - Стара Загора представи възможностите за бизнес с Иран (видео)

Вторник, 15 април 2014 г., 14:22
Размер на буквите

Търговско-промишлена палата - Стара Загора представи възможностите за бизнес с ИранВъзможностите за търговско и икономическо сътрудничество с Иран бяха представени в Търговско-промишлена палата - Стара Загора. В срещата участваха председателят на Палатата Олег Стоилов, президентът на Ирано-българска бизнес асоциация (ИББА) Саид Хадеи, членовете на ръководството - Амир Хадеи и Александър Александров и представители на над 20 фирми от Стара Загора.

ИББА е създадена преди 3 години и до момента е осъществила успешни контакти, довели до реални бизнес взаимоотношения с компании в областта на:

  • машиностроенето
  • транспорта и логистиката
  • производството на млечни продукти
  • производството на дрехи и облекла
  • производството на етерични масла.

България и Иран са имали много добри търговски връзки в продължение на повече от 100 години, които от известно време са прекъснати, но потенциалът е голям и трябва да бъде развиван, заяви Саид Хадеи. Той обясни, че основната цел на Ирано-българска бизнес асоциация е да представя възможностите за двустранни бизнес контакти в различни сфери на икономиката. Асоциацията не само ще помогне на българските фирми да установят контакт с потенциален партньор в Иран, но и ще окаже пълно съдействие и при конкретни детайли от отношенията между фирмите. Чрез Иран български предприятия ще могат да достигнат до пазарите на съседни на ислямската република държави. България е интересна за ирански дружества, защото е врата към Европа и това позволява да предлагат своята продукция в страни от ЕС, добави Саид Хадеи. Асоциацията организира пътувания до Иран и до България за провеждане на двустранни бизнес срещи. Саид Хадеи заяви още, че правителството на Иран силно подкрепя организации като Ирано-българска бизнес асоциация с цел насърчаване на търговския и инвестиционен обмен.

Иран има интерес и от обмен на студенти. За източната държава България е привлекателна и като туристическа дестинация, но е познато само Черноморието. Затова Асоциацията ще популяризира планинския туризъм и културно-историческото наследство на страната ни.

Александър Александров, който е член на ръководството на Ирано-българска бизнес асоциация, заяви по време на срещата в Търговско-промишлена палата - Стара Загора, че работи от 1996 г. с фирми в Иран и увери, че с тях се търгува много лесно и коректно, но в началото е изграждането на доверие към партньора.

Това е първата конкретна инициатива след срещата между председателя на ТПП - Стара Загора Олег Стоилов и президента на Ирано-българска бизнес асоциация (ИББА) Саид Хадеи, които подписаха договор за партньорство. Г-н Хадеи е също и представител на България в Иранската търговско-промишлена палата на мините и индустрията.

Ирано-българска бизнес асоциация (ИББА) е доброволно сдружение за осъществяване на дейност с нестопанска цел в областта на опазването, развитието и популяризирането на материалната и духовна култура, традициите, практиките, обредите, бита на етносите, социалните групи, бизнес средите и обединенията, а също и на добрите регионални и международни практики, опит и достижения в различни области и отрасли на стопанството, икономическия и социален живот. ИББА е член на клуба на смесените палати към Българска търговско-промишлена палата и взима активно участие в организираните събития и срещи.

Стара Загора - възможности за бизнес с Иран

ТПП - Стара Загора - възможности за бизнес с Иран

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |