Събития Старозагорски предприемачи се срещнаха с потенциални швейцарски партньори (видео)

Старозагорски предприемачи се срещнаха с потенциални швейцарски партньори (видео)

Четвъртък, 10 април 2014 г., 15:33
Размер на буквите

Старозагорски предприемачи срещнаха потенциални швейцарски партньори Търговско-промишлена палата - Стара Загора е регионален партньор на Българо-швейцарската търговска камара при изпълнението на проект Насърчаване на партньорствата. В рамките на проекта бяха организирани двустранни посещения в местни фирми в Българи и Швейцария. Предприемачи от Стара Загора участваха заедно с председателя на Палатата Олег Стоилов в бизнес форум в София.

Това е успешен модел за осъществяване на съвместни срещи между български и швейцарски фирми и за развитие на кооперационни връзки, заяви Олег Стоилов. Около 20 фирми от област Стара Загора са избрани да участват в проекта и те представляват 1/3 част от българските фирми. Това е висока оценка за представителите на бизнеса от региона. Разработена е електронна платформа, която представя дружествата. Швейцарските предприемачи, които участваха във форума в София са мотивирани да си партнират с качествените български фирми, каза още председателят на Търговско-промишлена палата - Стара Загора Олег Стоилов. Той добави, че като успешна швейцарска инвестиция в Стара Загора е посочена фирмата Оскар Рюег.

Проведохме срещи с потенциални клиенти и очакваме в близко бъдеще да реализираме конкретни договори, сподели Деко Колев, управител на Варианти ООД - Стара Загора, който беше сред участниците в Българо-швейцарския бизнес форум.

Всички представители на швейцарски фирми проявиха интерес към българските дружества и най-вече към развитието на българското машиностроене, сподели Гошо Гочев - търговски директор на Хранинвест - Хранмашкомплект АД. В рамките на проекта Насърчаване на партньорствата той посети фирми в областта на машиностроенето в Швейцария, където е  провел срещи с настоящи и бъдещи клиенти на Холдинг Загора, с които предстои да бъдат пописани договори.

 

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |