Събития ТПП - Стара Загора помага на фирмите да покрият екологичните изисквания (видео)

ТПП - Стара Загора помага на фирмите да покрият екологичните изисквания (видео)

Четвъртък, 10 април 2014 г., 14:44
Размер на буквите

ТПП - Стара Загора помага фирми покрият екологично законодателствоТърговско-промишлена палата - Стара Загора създаде преди 3 години своето звено Управление на околната среда, което активно предлага услуги на бизнеса и на общини от различни региони на страната. Ново в дейността на звеното е разработеният абонаментен пакет Екологична устойчивост.

Фирмите могат да получат компетентни консултации, за да бъде дейността им съобразена с изискванията на закона. Също така ще им помогнем за воденето на задължителната отчетна документация и ще им съдействаме при разработването на регистрационни и разрешителни режими, съобщи Светлозар Димов, експерт по екология в Търговско-промишлена палата - Стара Загора. Абонаментните пакети са два вида: за фирми, които генерират отпадъци и за дружества, които ги рециклират.

Основните затруднения, които изпитват фирмите в сектора, са свързани с екологичната отчетност. Тя се води на хартия, което отнема много време и я прави крайно неоперативна. Целият този процес може да бъде се осъществява по електронен път, но системата все още не е въведена в действие    , обясни Светлозар Димов. За улеснение на фирмите Търговско-промишлена палата - Стара Загора ще предложи в рамките на абонаментния пакет софтуер за управление на отчетността.

Пакетите са с различни цени в зависимост от спецификата на дейността на фирмите. Услугите, които Търговско-промишлена палата - Стара Загора предлага ще спестят на предприемачите време и допълнителни разходи, за да отговорят на многобройните изисквания на законодателството в областта на екологията.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |