Събития Излиза от печат 13-и брой на Икономически годишник на регион Стара Загора (видео)

Излиза от печат 13-и брой на Икономически годишник на регион Стара Загора (видео)

Четвъртък, 27 март 2014 г., 10:39
Размер на буквите

Стара ЗагораПрез следващите дни ще излезе от печат 13-и брой на Икономически годишник на регион Стара Загора. Книгата е двуезично издание и е единственият регионален справочник, който представя икономическото развитие на региона.

Това е едно издание на Търговско-промишлена палата - Стара Загора и през годините се изпълнява като самостоятелен проект, с подкрепата на предприемачите от региона. Печатът на книгата отново е възложен на печатница Дъга плюс.

Годишникът съдържа финансова информация за дейността на фирмите; тенденции за развитието на водещите за региона сектори на икономиката; анализи и сравнителни данни с предходни периоди, а също и с показатели за страната; класации по определени икономически критерии (оборот, печалба, рентабилност). Посочени са конкретни проекти на фирми и добри практики. Изданието предлага и адресна информация за фирмите, които са членове на Палатата. Приходите от дейността на фирмите от област Стара Загора нарастват и са в размер над 9 млрд. лева. Ръстът спрямо предходни периоди е значим. В Икономически годишник на регион Стара Загора ще намерите информация за преките чуждестранни инвестиции в региона, за нивото на безработица, с данни по общини и съпоставка с другите области в страната и още много информация, обвързана с пряката дейност и резултатите на конкретните фирми.

Изданието представя също и проектите и дейностите на Търговско-промишлена палата - Стара Загора, насочени в подкрепа на бизнеса, както и международните контакти на организацията, които са подчинени на важната цел за привличане на чуждестранни инвестиции и установяване на партньорства между фирмите. Представени са и основните неправителствени организации и клубове от Стара Загора, които работят в полза на обществото и през годините са допринесли за добрия облик на града.

С подробна информация за проекти и бизнес климат е представена и община Стара Загора, както и възможностите за туризъм, които предоставя регионът с богатото си културно-историческо наследство.

Книгата се предоставя на стотици ръководителите на фирми и на местните и държавните институции. Ползва се в банки и други финансови дружества; библиотеки; търговски отдели на дипломатическите ни мисии зад граница, посолства в България; търговско-промишлени палати и други бизнес организации. По този начин справочното издание допринася за това регионът на Стара Загора да е познат и привлекателен за всеки потенциален инвеститор или турист.

Изданието може да бъде закупено от офиса на Търговско-промишлена палата - Стара Загора, на ул. Георги Раковски 66.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |