Събития През пролетта на 2015 г. Стара Загора ще има модерно депо за отпадъци (видео)

През пролетта на 2015 г. Стара Загора ще има модерно депо за отпадъци (видео)

Сряда, 26 март 2014 г., 10:59
Размер на буквите

През пролетта 2015 г. Стара Загора модерно депо отпадъциПрез 2014 г. Община Стара Загора продължава работа по важни проекти с европейско и собствено финансиране и започва дейности по нови. Най-мащабният е изграждането на Регионално депо за третиране на битови отпадъци в района на село Ракитница.

Съоръжението трябва да започне да функционира през пролетта на следващата година. То ще реши проблемите с битовата смет на 12 общини и с него ще се отговори на европейските изисквания, съобщи кметът Живко Тодоров.

Много е важен и проектът за интегриран градски транспорт. През годината ще бъдат закупени нави тролейбуси, ще бъде подменена контактната мрежа и изградена телематиката. Ще бъдат модернизирани и всички спирки, каза още Живко Тодоров. Обществената поръчка за доставчик на тролейбуси беше прекратена, защото двамата, явили се кандидати, не отговарят на изискванията, уточни кметът на Стара Загора. Предстои да бъде обявена нова процедура.

През 2014 г. ще бъде извършена рехабилитация на улици и изградено ново кръгово пътно съоръжение пред магазин Билла и ремонти в кв. Три чучура - север. По проекта Зелена и достъпна градска среда ще бъдат завършени ремонтите по бул. Ген. Столетов и ул. Христо Ботев. Ще бъде финализиран и Водният проект.

За кандидатстването с проекти с европейско финансиране в рамките на новия програмен период е необходима активна позиция от страна на правителството, за да не се допусне нулева година, коментира кметът Живко Тодоров.

Община Стара Загора получи 4 млн. лева от публичната инвестиционна програма за растеж и устойчиво развитие на регионите. С тези средства трябва да започне изграждането на парк и модерен спортен комплекс на терена на бившите артилерийски казарми. За да се случи този проект министърът на отбраната Ангел Найденов обеща да прехвърли собствеността безвъзмездно на общината. Това, обаче, все още не е факт и не може да стартира работата по изпълнението на дейностите. При посещението си в Стара Загора финансовият министър Петър Чобанов заяви, че няма риск за проекта. В това увери и областният управител Живка Аладжова.

В Стара Загора се търсят варианти за осигуряване на безплатни места за паркиране на автомобили, каквито вече има зад Търговската гимназия. По отношение на по-доброто регулиране на движението ще бъде направена подходяща промяна на секциите на светофарите на кръстовището на бул. Св. Патриарх Евтимий и Христо Ботев. Обсъждат се варианти и за изграждане на кръгови пътни съоръжения, за да се избегнат задръствания на автомобили.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |