Събития БТПП представиха приоритетите на програма Европа за гражданите

БТПП представиха приоритетите на програма Европа за гражданите

Вторник, 11 март 2014 г., 18:30
Размер на буквите

БТПП представиха приоритетите на програма Европа за гражданитеБългарската търговско-промишлена палата и Българската асоциация на жените предприемачи (БАЖП) организираха информационен семинар по програма Европа за гражданите. Лектор на обучението беше Зина Любенова, ръководител проекти на Европейски граждански ресурсен център - София.

Центърът е създаден по програма Европа за гражданите. Зина Любенова представи информация за дейността на Европейския и Национален център. Тя уточни, че основната цел на Центъра е да дава информация, експертиза, консултация по програма Европа за гражданите, да предоставя техническа и методическа помощ към разработването на проектите по програмата, както и консултация по програма Еразъм+. Лекторът запозна участниците в семинара с програма Европа за гражданите 2014 - 2020, като очерта специфичните приоритети за 2014 година, сред които са:

  • Европейска памет и историческо минало
  • Демократична ангажираност и Гражданско участие.

Председателят на БАЖП Радка Стаменова съобщи, че на 10 април тази година се организира още един семинар, на който ще бъдат представени основните рамки, направления и насоки за кандидатстване по новите оперативни програми, които се очаква да излязат и които ще бъдат финансирани от еврофондовете. Семинарът ще бъде по инициатива на БТПП и БАЖП.

Цветан Симеонов, председател на БТПП, посочи, че заедно с БАЖП се работи в посока усвояване на възможно най-много евро средства. Програмата се казва Европа за гражданите, но Палатата разглежда всеки един български гражданин като потенциален предприемач, каза г-н Симеонов. Не случайно БТПП настоява в програмите на учениците и студентите, да се увеличи обема на преподавания материал, засягащ предприемачеството. Това е заложено в западните икономически образователни системи, които влагат до 50% време, отделено за обучение по предприемачество, съобщават от пресцентъра на Българската търговско-промишлена палата.
За повече информация, можете да посетите сайта на Европейски граждански ресурсен център – България: www.ecrc-bg.com.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |