Събития Българо-украинската индустриална камара поиска от политиците да намерят решение на кризата

Българо-украинската индустриална камара поиска от политиците да намерят решение на кризата

Вторник, 11 март 2014 г., 18:22
Размер на буквите

Българо-украинската индустриална камара поиска от политиците да намерят решение на кризатаБългаро-украинската индустриална камара (БУИК) излезе с декларация във връзка със ситуацията в Украйна. Засилват се негативните тенденции, както в социално-обществен аспект, така и в икономически план. Кризата нанася големи вреди и на украинския бизнес, и на българския бизнес.

Дни наред Украйна не слиза от световния дневен ред. Кризата в страната се задълбочава. Българо-украинската индустриална камара (БУИК) следи със загриженост и силно безпокойство развоя на събитията в Украйна, се казва в декларацията. Нарастващото напрежение и липсата на международно споразумение за изход от кризата засилват негативните тенденции, както в социално-обществен аспект, така и в икономически. В условията на ясно изразена конфронтация от политическа гледна точка, е обяснимо влошаването на макроикономическите показатели и бизнес климата в страната.

Членовете на БУИК, които имат икономически и търговски взаимоотношения с украински партньори, изпитват сериозни затруднения при реализация на търговските си сделки и разплащанията. Политическата криза много бързо се превърна в икономическа и нанесе сериозни вреди както на украинския бизнес, така и на българския.

Българо-украинската индустриална камара се обръща към отговорните политици в България и в Европейския съюз с апел час по-скоро да намерят не само политическо решение на кризата, но и да предприемат мерки в подкрепа на украинската икономика.

Предоставянето на незабавна финансова подкрепа за страната ще даде възможност за постепенно възобновяване на стопанския оборот и ще върне доверието на участниците в него.
Украйна е европейска страна и тя се нуждае от подкрепа в този тежък за нея момент, се казва в декларацията на Българо-украинската индустриална камара.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |