Събития Национална олимпиада по руски език ще се проведе в Стара Загора

Национална олимпиада по руски език ще се проведе в Стара Загора

Вторник, 11 март 2014 г., 14:25
Размер на буквите

Национална олимпиада по руски език ще се проведе в Стара ЗагораСредно общообразователно училище Максим Горки - Стара Загора е домакин на Национална олимпиада по руски език. Тя ще се проведе на 29 март 2014 г. (събота) от 10 часа в училището. Ръководството на училището се обръща с молба за съдействие при организирането и провеждането на олимпиадата.

Организаторите се нуждаят от финансова помощ за доброто посрещане и настаняването на гостите от Русия и Беларус и за изпълнение на програмата.

Бюджетът, определен от Министерството на образованието и науката за материали, консумативи и награди на Национална олимпиада по руски език, е 1400 лева. Община Стара Загора осигурява допълнително още 3000 лева. Приятели на училището, както и родители на ученици от Максим Горки поемат доброволно част от разходите, уточни директорът на училището Мариана Пенчева.

Въпреки това, провеждането на мероприятието с международен мащаб изисква и много допълнителни разходи, които не е по силите и финансовите възможности на СОУ Максим Горки. Като домакин училището трябва да поеме разходите на гости от: Москва (ръководител на образованието на Западен окръг; ръководител на муниципалитет и директор на гимназия); Самара (ръководител на образованието в областта); Тула (доценти от Държавния педагогическия институт) и от Гомел (директор и зам.-директор на гимназия).

Търговско-промишлена палата - Стара Загора също подкрепя езиковото състезание, като счита, че Стара Загора трябва да се представи достойно при организацията и провеждането на Национална олимпиада по руски език.

Палатата се обръща с призив към предприемачите да подкрепят финансово провеждането на олимпиадата.

Тържественото откриване на Национална олимпиада по руски език е на 28 март 2014 г. от 18,30 часа в залата на Синдикален дом – Стара Загора. Организаторите отправят покана към предприемачите, които са съпричастни със събитието да присъстват на откриването.

 

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |