Събития В Стара Загора ще се проведе международна конференция на тема Бъдещето на управлението на риска в Европа

В Стара Загора ще се проведе международна конференция на тема Бъдещето на управлението на риска в Европа

Понеделник, 10 март 2014 г., 10:52
Размер на буквите

Стара Загора международна конференция Бъдеще управление риск ЕвропаНа 12 март 2014 г. от 9 часа ще се проведе пресконференция по проект ECHO/SUB/2012/638434 PrismA (Насърчаване и изпълнение на стратегии за управление и оценка на риска). Партньор по проекта за България е Агенция за регионално икономическо развитие – Стара Загора (АРИР).

Пресконференцията се организира съвместно с Областния управител на област Стара Загора, който е председател на Щаба за реакции при кризи. Темата на проекта е особено актуална, тъй като е насочена към прилагането на опита на ниво ЕС в управлението на кризи и оценка на риска чрез партньорски стратегии и мрежи, в т.ч. са и горските пожари. Точно те са идентифицирани като един от основните проблеми за региона на първата партньорска среща, проведена в края на януари 2013 г. в Дордрехт, Холандия.

Проектът е с продължителност 18 месеца и е съфинансиран от Генерална дирекция Хуманитарна помощ и гражданска защита (ECHO) на ЕК.

Партньори по проекта са:

  • Регион по безопасност Юг (Холандия Юг) - водещ партньор,
  • Агенция за регионално икономическо развитие - Стара Загора,
  • Община Авейро - Португалия
  • Община Мирандела - Португалия
  • Градска Управа на Талин - Естония.

Проектът предоставя ценната възможност да бъдат ползвани вече разработени и оценени от ЕК стратегически документи, анализи и добри практики от различни страни членки. Част от проблемите, разглеждани при подготовката на тези документи, са сходни с проблемите, които срещат област Стара Загора и община Стара Загора - горските пожари и наводненията, например.

На 12 март от 9:00 часа в Стара Загора ще се проведе Международна конференция на тема Бъдещето на управлението на риска в Европа в зала 2 на хотел Верея. На конференцията ще бъдат представени стратегии и добри практики и тяхното прилагане в процеси по управление и превенция на групи рискове от различен характер, както и последните тенденции при прилагането на политики с цел намаляване на риска при бедствия и аварии.

На конференцията ще бъдат разгледани още следните теми:

  • Стратегии за управление на риска на местно ниво за управление на градски и горски пожари, SEVESO промишленост и транспорт на опасни вещества;
  • Практически уроци по управление на риска от опита на местните власти в България, Естония, Гърция, Италия, Холандия и Португалия, споделени по време на проекта MiSRaR;
  • Дискусионен форум за бъдещето на оценката и управлението на риска на местно и национално ниво.

Освен партньорите по проекта на срещата ще присъстват представители от Областна администрация Стара Загора, Община Стара Загора и общините от региона, РИОСВ, ЦНСМП, ПБЗН, представители на Щаба за реакции при кризи към Областния управител на област Стара Загора. Събитието ще бъде официално открито от Живка Аладжова – областен управител на Област Стара Загора, ръководител на Щаба за реакции при кризи.

Специален гост на конференцията ще бъде Огнян Златев, ръководител на Представителството на Европейската комисия в България. Г-н Златев, от името на комисар Кристалина Георгиева, ще представи последните насоки в политиката на ЕС за управление на риска.

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |