Събития Българската рота от Афганистан беше посрещната тържествено в Стара Загора (видео)

Българската рота от Афганистан беше посрещната тържествено в Стара Загора (видео)

Четвъртък, 13 февруари 2014 г., 14:00
Размер на буквите

Българската рота от Афганистан беше посрещната тържествено в Стара ЗагораПремиерът Пламен Орешарски, министърът на отбраната Ангел Найденов и кметът на община Стара Загора Живко Тодоров приветстваха войните от 25-а българска рота, която се завърна от мисия в Кандахар. В официалната церемония по посрещането им в Стара Загора участваха още началникът на отбраната ген. Симеон Симеонов, командващият на Съвместното командване на силите ген.-лейтенант Атанас Самандов, командирът на Сухопътните войски ген.-майор Нейко Ненов и областният управител Живка Аладжова.

В продължение на повече от шест месеца, всеки ден вие защитавахте авторитета на България и на Българската армия, обърна се премиерът към военнослужещите. Министър-председателят отбеляза отличните оценки за нашето участие от партньорите ни, от международни институции и организации. Гордея се с вас не само като премиер, а и като български гражданин. Пожелавам на всички  здраве, късмет, бързо възстановяване и щастие, споделено вашите роднини и близки, добави в заключение министър-председателят.

Министърът на отбраната Ангел Найденов връчи награди на военнослужещи за участието им в мисията. Бойният опит, който натрупахте е неоценим. Неоценими са и човешките отношения, които изградихте в напрегнатите делници и са изключително важни тогава, когато се участва в подобна мисия. Вие приключихте успешно и се завръщате от една от най-опасните мисии, в които участва Българската армия. Вие изпълънихте достойно своя войнски дълг, заяви министърът на отбраната.

Кметът Живко Тодоров прие от помощник-националния командир на контингента подполковник Тихомир Димчев знамето на Стара Загора, което беше на афганистанска земя, заедно с бойците от ротата, по време на шестмесечната им мисия за охраната на летище Кандахар.

 

Премиерът Пламен Орешарски, министърът на отбраната Ангел Найденов и кметът на община Стара Загора Живко Тодоров приветстваха войните от 25-а българска рота, която се завърна от мисия в Кандахар. В официалната церемония по посрещането им в Стара Загора участваха още началникът на отбраната ген. Симеон Симеонов, командващият на Съвместното командване на силите ген.-лейтенант Атанас Самандов, командирът на Сухопътните войски ген.-майор Нейко Ненов и областният управител Живка Аладжова.

25-а българска рота, която се завърна от мисия в Кандахар

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |