Събития Пламен Орешарски и Сергей Станишев се срещнаха със старозагорски бизнесмени

Пламен Орешарски и Сергей Станишев се срещнаха със старозагорски бизнесмени

Неделя, 26 януари 2014 г., 17:25
Размер на буквите

Премиерът Пламен Орешарски, Сергей Станишев - лидер на БСП и председател на ПЕС, и министърът на околната среда и водите Искра Михайлова бяха на 24 януари 2014 г. в Стара Загора. При изключителни мерки за сигурност - проверка на документи, преминаване през детектор, отделен детектор за багаж, сверяване на съответствие между журналистическата и личната карта на представителите на медиите, в комплекс Верея те се срещнаха с представители на местния бизнес.

Срещата беше закрита за журналисти. След приключването ѝ, гостите и областният управител Живка Аладжова, домакин на събитията, дадоха кратък брифинг за журналистите, чакали повече от 2 часа в съседна зала, пише вестник Национална бизнес поща.

На срещата с бизнеса бяха поставени основни въпроси. Радвам се, че бизнесът даде положителна оценка на работата ни в много сфери, каза на брифинга Пламен Орешарски. Според него, най-много са поставените от представителите на бизнеса въпроси, свързани с усвояването на европейските средства, за структурата на договора за партньорство с ЕК, програмите и разпределението на средствата в новия програмен период, за енергетиката, зърнопроиз-водството и др. За мен бе много важно да имам обратната връзка и да чуя сигналите от страна на бизнеса, за да видя дали се движим в правилната посока. Моите сътрудници събраха правени анализи и допълнителни въпроси и казуси, които ще бъдат разгледани и ще им бъде даден отговор, обеща премиерът.

Думите на Сергей Станишев бяха: Благодаря, че съм поканен на тази среща като водач на листата на Коалиция за България в Стара Загора на последните избори. Ангажиментите ми към Стара Загора остават. Особено важен за региона е секторът енергетика. Радвам се, че получихме добра оценка от бизнеса за облекчаването на ли-цензионните и разрешителните режими. Второ, признава се, че от години насам за първи път държавата започва годината на чисто по отношение на връщането на ДДС, т.е. показваме, че държавата може да е предсказуема, коректна към бизнеса. От своя страна, като си получаваше ускорено ДДС-то, бизнесът започна навреме да си плаща данъците и това пролича още през ноември. Това помогна за изпълнението на бюджета. Трето - измененията в Закона за енергетиката отпушиха българския износ и производство на електроенергия. През пролетта на м.г., когато пак бях тук, основният проблем бе, че не се произвежда достатъчно електроенергия. Мините, държавният ТЕЦ работеха с намалени мощности. България се бе превърнала в транзитна държава, през която от Унгария и Румъния се изнасяше ток за Турция. Сега нещата са коренно променени. Получихме положителна оценка от бизнеса и за това, че държавата активно участва в тежки казуси като Ремотекс, Химко - Враца и за това, че се подготвя програма за реиндустриализация на България.

Програмата ще бъде показана, когато стане готова, заяви Пламен Орешарски. На въпрос на журналисти за доклада на ЕК, той отговори, че за съжаление докладът дава обективна оценка на истинското положение в страната от много години, повтаря критики от предишни доклади и правителството ще направи опит в следващия доклад фразата за ограничен напредък поне в някои сфери, да бъде без определението.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |