Събития В Стара Загора е учредена Конфедерация на работодателите - Тракия

В Стара Загора е учредена Конфедерация на работодателите - Тракия

Четвъртък, 16 януари 2014 г., 09:52
Размер на буквите

В Стара Загора е учредена Конфедерация на работодателите - ТракияКонфедерация на работодателите - Тракия е учредена в Стара Загора. Учредители на новата организация са пет бизнес сдружения: Клубът на работодателя - Стара Загора, Бизнес експертен съвет - Пловдив, Сдружение на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик, Сдружение на предприемачите в Панагюрище и Съюзът на предприемачите в Асеновград.

Конфедерация на работодателите - Тракия е отворена и към нови членове.

Председателите на Конфедерацията ще бъдат с едногодишен мандат и ще ръководят структурата на ротационен принцип. За първи председател на Конфедерация на работодателите - Тракия е избран Нишан Бъздигян. Нишан БъздигянТой е председател на Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик и собственик на фирма Раис ООД, която произвежда металорежещи машини с ЦПУ. В следващите дни ще бъде извършена съдебна регистрация на сдружението, което извършва дейност според Закона за юридическите лица с нестопанска цел.

Конфедерацията на работодателите - Тракия обединява собственици и мениджъри на 256 фирми, определящи икономическия облик на няколко области от Южна България. Предприятията, които се управляват от предприемачите, включили се в новоучреденото сдружение, имат персонал от 19 820 души и годишен оборот в размер на 5,1 милиарда лева.

Конфедерацията си поставя за цел да: обединява частните предприемачи и работодатели и да защитава техните икономически, социални и правни интереси, чрез взаимодействие с органите на държавната и местната власт за създаване на условия, благоприятстващи развитието на частната предприемчивост, е записано в устава на новоучредената организация. Конфедерация на работодателите - Тракия има за цел също и да насърчава икономическата активност на частните предприемачи и работодатели и др.

Учредителното събрание се проведе в клуб Лион в Стара Загора, традиционно място за срещи на няколко клуба и организации от Стара Загора, сред които са Клубът на работодателя, Лайънс клуб - Тракия, Граждански клуб ЛИПА и други.

Гост на учредяването на нестопанското сдружение беше областният управител на Стара Загора Живка Аладжова. Тя приветства инициативата за създаването на Конфедерацията и заяви, че за нея е изключително важно да оказва подкрепа на бизнеса, защото на него се крепи икономиката на страната и осигуряването на работни места. Областният управител съобщи, че предстои посещение на премиера Пламен Орешарски в Стара Загора и отправи покана към членовете на работодателските организации за участие в среща с него.

Учредителите на Конфедерация на работодателите - Тракия са уверени, че обединението им ще помогне за подобряване на бизнес средата в България. Приоритетните теми в бъдещата работа ще бъдат свързани с промени в регулаторните режими и предоставяне на аргументирани позиции преди извършването на промени в нормативните актове; дейностите, свързани с управлението на оперативните програми; взаимодействие с институциите и властите, а също и със синдикалните организации.

Конфедерация на работодателите - Тракия - учредяване

Конфедерация на работодателите - Тракия - учредително събрание

Стара Загора - Конфедерация на работодателите - Тракия

Стара Загора - Конфедерация на работодателите - Тракия - учредяване

  

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |