Събития Световната банка проучва бизнес средата в България

Световната банка проучва бизнес средата в България

Петък, 10 януари 2014 г., 19:17
Размер на буквите

Световната банка проучва бизнес средата в БългарияПредставители на Световната банка посетиха Българската търговско-промишлена палата и дискутираха с председателя ѝ Цветан Симеонов и екип от експерти въпроси, които са свързани с бизнес средата в България. Повод за визитата на специалистите от международната организация е изследване за растежа на продуктивността в България.

Подготвя се втора фаза на доклада за застаряване на населението. Председателят на БТПП Цветан Симеонов обърна внимание на конкретни примери и затруднения за фирмите в областта на пазара на труда, регулациите и данъците. Цитирани бяха и резултати от проучвания сред членовете на Палатата по обсъжданите теми.
В хода на дискусията Цветан Симеонов отбеляза благорпиятната данъчна среда у нас като предимство, но и подчерта и необходимостта от допълнителни мерки за постигане на напредък – най-важните, от които са намаляване на тежестта върху бизнеса, подобряване на обслужването от институциите и устойчивост за законодателството.

Пред екипа на Световната банка бяха представени отправените от БТПП предложения до компетентните институции в страната конкретни мерки за оптимизиране на бизнес средата и за облекчаване дейността на малките и средни предприятия.

Цветан Симеонов подчерта големия потенциал и обхват на Палатата, като организация с най-голяма история и традиция в България, в която членуват компании от всякаква големина – едър, среден и малък бизнес, а също и от всички сектори на икономиката. БТПП е доказала своите възможности на надежден и лоялен техен партньор в различни търговско-икономически инициативи.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2015 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |