Събития Български енергиен холдинг ще придобие Ремотекс, работа за хората ще има (видео)

Български енергиен холдинг ще придобие Ремотекс, работа за хората ще има (видео)

Петък, 20 декември 2013 г., 16:40
Размер на буквите

Драгомир Стойнев: Български енергиен холдинг ще придобие Ремотекс, работа за хората ще има - видеоПреговорите за изкупуването на мажоритарния пакет акции на Ремотекс - Раднево от страна на държавата, чрез Български енергиен холдинг (БЕХ), ще бъдат финализирани след празниците. Това заяви пред протестиращите работници министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

Той, социалният министър Хасан Адемов и председателят на социалната комисия в Народното събрание Корнелия Нинова се срещнаха със собствениците на предприятието, които повече от 10 месеца на са плащали заплати на работниците си. Само за това перо работодателите дължат 3,5 млн. лева, извън тях са огромните дългове към държавата, партньори и банки.

Преговорите със собствениците продължават и  в Българския енергиен холдинг. Така, че в най-кратки срокове след Нова година предприятието става държавно. Хората трябва да бъдат спокойни, ще има работа, увери Драгомир Стойнев.

В Ремотекс работят 561 души. Някои от тях са на ръба на оцеляването. Много съм обиден и огорчен. Работя в предприятието от 1969 г. В него е и съпругата ми. Нямаме никакви средства, а сме вече на лекарства. Плаче ми се, сподели Иван Тенев. Гладни сме, бедни сме. Сметките си не можем да платим. Ще търпим без ток, може и без храна, но банките ни натискат, каза Влайка Иванова. Единственото спасение за Ремотекс е държавата да го вземе. Сегашните собственици провалиха предприятието, окрадоха го, коментира Николай Дичев, който има 46 години стаж в дружеството.

Социалният министър Хасан Адемов заяви, че тъй като дължимите заплати на хората са начислени, осигурителните им права са запазени. След придобиването на мажоритарния дял от държавата ще започне и процедура по изплащането на месечните им възнаграждения. Част от хората, които отговарят на изискванията, ще получат еднократно по 325 лева социална помощ.

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |