Събития Граждански клуб ЛИПА награди Мартин Германов за успехите му в математиката

Граждански клуб ЛИПА награди Мартин Германов за успехите му в математиката

Сряда, 18 декември 2013 г., 19:25
Размер на буквите

Граждански клуб ЛИПА награди Мартин Германов за успехите му в математикатаЗа трета поредна година Граждански клуб ЛИПА връчи своята годишна награда на даровито дете. Тази година тя беше заслужена от талантливия ученик от шести клас Мартин Германов за постигнатите от него високи резултати в областта на математиката. Мартин учи в Природо-математическа гимназия Гео Милев в Стара Загора и многократно е доказал своите знания и съобразителност в областта на математиката.

Само през 2013 година Мартин Германов има 11 отличия от различни конкурси и състезания по математика и в повечето е бил на първо място.

Нашата цел е да мотивираме талантливите ученици, за да постигат още много успехи и да са полезни в бъдеще и на българската икономика, каза при връчването на наградата председателят на Граждански клуб ЛИПА Олег Стоилов.

Като ученик от 5-и клас Мартин Германов печели трето място в националния кръг от състезанието Европейско кенгуру. Преди това е първенец на областния кръг в Стара Загора на същото състезание. През тази година малкият математик има също и първо място от Зимните математически състезания в града. Победител е в областния кръг на математическото състезание Бухалче в Стара Загора, а също и в състезанието Великденски елипсоид. Мартин Германов има участия през годината и в няколко национални състезания, организирани от списание Математика и други, чиито финални кръгове се провеждат в Пловдив. Представянето му в тях също е отлично, като резултатите на момчето са сред трите най-добри. Вече като шестокласник Мартин стана и първенец (отборно) на областен кръг от математическото състезание Д-р Светлозар Дойчев.

При връчването на грамотата на клуб ЛИПА, придружена с парична награда, Олег Стоилов благодари на родителите на младия математик, които имат голяма заслуга за неговите успехи и поощряват таланта му.

Освен родителите на Мартин на срещата присъства и Евтим Кънчев, председател на секция Иван Салабашев на Съюза на математиците в България. Г-н Кънчев е един от учителите, които подготвят Мартин е се гордеят с успехите на талантливия си ученик. Майката и бащата на Мартин също изразиха своята ангажираност към дарбата на детето си и благодариха за подкрепата, която им указват членовете на Граждански клуб ЛИПА.

По време на редовната седмична среща на членовете на клуба бяха обобщени събитията от предходните дни, сред които бяха партньорставата при провеждането на благотворителната вечер под надслов Коледната трапеза на обединена Европа и наградите за благотворство Добрият самарянин. Беше дадена информация и за друг важен проект на Граждански клуб ЛИПА - опазването на 7-вековното дърво Стария чинар и социализацията на порстранстовото около него.

Талантливия ученик от шести клас Мартин Германов получи награда от ЛИПА за постигнатите от него високи резултати в областта на математиката
Мартин Германов получава наградата си от председателя на Граждански клуб ЛИПА и на ТПП - Стара Загора Олег Стоилов

Талантливия ученик от шести клас Мартин Германов получи награда от ЛИПА за постигнатите от него високи резултати в областта на математиката
С родителите и учителя по математика Евтим Кънчев

Талантливия ученик от шести клас Мартин Германов получи награда от ЛИПА за постигнатите от него високи резултати в областта на математиката

Талантливия ученик Мартин Германов с учителя си по математиката Евтим Кънчев

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Статии с подобно съдържание

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |