Събития В Търговско-промишлена палата - Стара Загора се проведе информационен ден за специалистите по екология в общините

В Търговско-промишлена палата - Стара Загора се проведе информационен ден за специалистите по екология в общините

Вторник, 17 декември 2013 г., 17:30
Размер на буквите

Нова наредба за управление на биоразградимите отпадъци, приета от Министерски съвет, регламентира начините, по които те ще се събират, третират и оползотворяват, както и видовете отпадъци, които попадат в обхвата на административния акт.

Жечко ЙордановКонтрол върху изпълнението на наредбата ще упражняват Министерствата на околната среда и водите и на земеделието и храните, заедно с регионалните им структури. Отговорни за прилагането ѝ са общините. В тази връзка Търговско-промишлена палата - Стара Загора проведе информационен ден с участието на специалисти по екология в Общините от региона. Лектори бяха Светлозар Димов - експерт по екология в Палатата, сертифицираният специалист по Публично-частно партньорство Александър Трифонов и Жечко Йорданов - експерт по Управление на отпадъците.

Местните администрации трябва да идентифицират своите потребности, да разработят стратегии и съобразно програмите, които ще реализират, трябва да постигнат устойчиво управление на този вид отпадъци. Това е много важно с оглед на по-високите отчисления, които повечето общини плащат на Министерството на околната среда и водите, защото все още нямат изградени съоръжения за третиране на битовите отпадъци, което оскъпява такса смет.

Участниците в информационния ден получиха детайлна и изпреварваща информация за стъпките, които трябва да предприемат за изпълнение на наредбата. При необходимост те ще получат допълнителна помощ, съобщи още Светлозар Димов.

Ключови думи:
 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |