Събития The Greek Deli food and wine предлага в Стара Загора автентичния вкус на Гърция

The Greek Deli food and wine предлага в Стара Загора автентичния вкус на Гърция

Неделя, 15 декември 2013 г., 15:18
Размер на буквите

The Greek Deli food & wine предлага в Стара Загора автентичния вкус на ГърцияНа 19 декември 2013 г. от 18 часа в Стара Загора е откриването на The Greek Deli food & wine. Това е специализиран магазин за гръцки деликатеси и вина. Магазинът е полезен за всички, които обичат гръцката храна и вино. Ще предлага най-качествените продукти и всеки може да закупи храни и подаръчни кошници за своите близки, бизнес партньори или за семейството.

Хубаво е да споделиш с близките си наистина качествена храна, да вдигнеш наздравица с вина, наградени на много международни конкурси. The Greek Deli food & wine ще бъде първата верига магазини в България, в която ще могат да се намерят най-добрите примери на автентични храни от цяла Гърция, селекция от най-добрите гръцки бели, червени, розе, пенливи и десертни вина и спиртни напитки. Ще има и много други изненади за почитателите на добрата храна и вино. Невероятна е и колекцията от български вина. Тhe Greek Deli food & wine ще продава и на едро на заведения, хотели и магазини.

Президентът на Executive chef's Club of Greece Парасхос АксиотисСобствениците са доказани професионалисти в сферата на гастрономията и виното. Това са Парасхос Аксиотис и Галина Нифору. Селекцията на храните е направена от Парасхос Аксиотис, президент на Executive chef's Club of Greece. Шеф Аксиотис е председател на Executive chef's club of Greece, Euro-Toque Гърция и Aregala Гърция. Г-н Аксиотис е с 30-годишен опит в света на висшата кулинария. Работил е в Гърция, Белгия, Обединени арабски емирства, Турция, Германия и др. Един от четиримата топ шеф-готвачи на Гърция и в класацията топ 100 в света.

Галина Нифору е известно име във винения бранш не само в България. Директор е на Балканския международен винен конкурс и фестивал, един от организаторите на фестивала на виното и културното наследство Августиада в Стара Загора и председател на Българската асоциация на износителите на вино.

Галина Нифору и Executive chefs club of Greece, чийто президент е Парасхос Аксиотис, са партньори на Търговско-промишлена палата - Стара Загора. Г-жа Нифору е съорганизатор на Фестивала на виното и културното наследство Августиада, който стана традиционен и привлича все повече винопроизводители и ценители на еликсира в Стара Загора. Гръцките елитни готвачи участваха във второто издание на фестивала, който се преведе през октомври 2013 г., а също така създадоха и най-голямата атракция по време на кулинарния форум Трюфели, паста и шоколад, организиран през септември 2013 г. от Chefs Club Стара Загора, на който Палатата беше основен партньор.

Парасхос Аксиотис разкри как се е появила идеята: За първи път дойдох в Стара Загора през септември тази година, когато бях поканен на кулинарен форум от президента на Chef's Club Стара Загора Тони Иванов. Приятелството между двата клуба ни доведе и на Августиада, по покана на Галина Нифору. Храните, които нашият клуб представи, предизвикаха огромен интерес и идеята да стартираме от Стара Загора дойде някак спонтанно.

Галина Нифору

Според Галина Нифору, за голяма радост българите, в това число и старозагорци, започват да се насочват все повече към здравословния начин на живот и търсят автентични продукти. Такива именно са гръцките храни - екстра върджин зехтин, маслини от цяла Гърция, най-различни сирена, сладкиши и много други вкусни храни от остров Крит до Халкидики, от Хиос до Каламата.

А хубавата храна се съчетава с хубавото вино. Парасхос Аксиотис споделя пред вестник Национална бизнес поща, че е бил впечатлен от отношението на г-жа Нифору към виното и това също се е превърнало в мотив да започнат заедно този проект.

Всеки месец ще има различно кулинарно и винено шоу, интересни рецепти, за всички, които се интересуват както от автентичната гръцка кухня, така и от по-модерния ѝ вариант. В магазина освен продажбата на храни и вино, е замислена и консумация.

Старозагорци имат шанса наистина да се докоснат до най-доброто от Гърция и то поднесено от един наистина топ шеф-готвач като г-н Аксиотис, който казва, че идвайки в България и особено в Стара Загора има чувството, че си идва у дома. Благодаря на старозагорци за топлия прием, вече имам много приятели тук, сигурен съм, че ще намеря и още много след откриването на магазина. Създаваме и клуб EV ZIN (добър живот от старогръцки), чрез който мислим, че ще допринесем за едно друго усещане за живота, за да му се насладим в най-пълна степен, заявява Парасхос Аксиотис.

Магазинът The Greek Deli food & wine се намира на адрес: Стара Загора, бул. Руски 5, телефон 0885 731 331. Работното време е от 10 часа сутринта до 22 часа.

Собствениците на гръцкия кулинарен магазин Галина Нифору и Парасхос Аксиотис с председателя на Търговско-промишлена палата - Стара Загора Олег Стоилов - Коледна трапеза на Обединена Европа
Собствениците на гръцкия кулинарен магазин Галина Нифору и Парасхос Аксиотис с председателя на Търговско-промишлена палата - Стара Загора Олег Стоилов

The Greek Deli - Коледна трапеза на Обединена Европа
The Greek Deli food & wine беше представен и по време на благотворителната вечер Коледна трапеза на Обединена Европа, която се проведе на 12 декември в сградата на Държавна опера Стара Загора

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |