Събития Енотеката на Шато Коларово в Стара Загора предлага вина на световно ниво

Енотеката на Шато Коларово в Стара Загора предлага вина на световно ниво

Неделя, 15 декември 2013 г., 10:54
Размер на буквите

Енотеката на Шато Коларово в Стара Загора предлага вина на световно нивоФирмен магазин с енотека на Шато Коларово отвори врати в Стара Загора и кани всички любители на качественото вино. Виното ни е с най-високо качество, имаме награди от световни изложения и отличия от утвърдени световни експерти, каза управителят на Шато Коларово Стоян Стоянов.

Магазинът на винарната в Стара Загора има за цел да предложи на повече хора винените елексири и да улесни покупката от страна на многобройните ценители на продуктите на Шато Коларово от Стара Загора и от региона.

На откриването на магазина и енотеката присъстваха и членове на Граждански клуб ЛИПА и на Клуб на виното Дионис. Всички те много добре познават продуктите на винарната и уверено ги препоръчват на всички ценители. На тържеството членотеве на фамилията Стоянови, която създаде винарната и я превърна за кратко време в утвърдена не само за България марка, получиха много сърдечни поздравления от гостите.

Енотеката предлага всички вина от първата реколта (2009 г.) на Шато Коларово, които вече имат колекционерска стойност. Ще предлагаме на ценителите всички вина, които произвеждаме, ще има и подаръчни комплекти за празнични поводи - комплект селектирани вина в гравирани дървени кутии. При желание ще гравираме кутии и по поръчка. Клиентите на енотеката ще могат да дегустират новите продукти, да се запознаят с историята и лозята на елитната винарна, разказва Стоян Стоянов.

Всяко червено вино на Шато Коларово, което е участвало в престижни международни конкурси, е получило награда, заяви Стоян Стоянов. Мерло 2009 притежава златен медал и приз на изложение в Бордо. Мерло 2010 е сребърен медалист също от изложение в прочутата френска провинция. Ахал 2010 е носител на приз Препоръчано от Декантер от най-голямото изложение в света, провеждащо се в Лондон. SKS 2009 е отличено със сребърен медал на световно изложение в Брюксел. Сира 2009 и 2010 притежава бронзово отличие от световно изложение в Париж. Две кабернета на Шато Коларово, реколти 2009 и 2010, са в топ 10 на най-добрите вина в България от този сорт грозде. Последната гордост на производителите е Розе 2013, което взе приза Златна Августиада от Изложението на виното и културното наследство през тази година. Призът се определя след оценка за качеството на виното, която правят посетителите на Августиада.

В момента има голямо търсене на наливно вино в боксове и ще пуснем някои елитни вина, отлежавали в дъбови бъчви, в 3-литрови разфасовки, обясни Стоянов. Ще има и боксове по 3, 5 и 10 литра, на които цената ще е доста по-ниска, отколкото на бутилираното вино, допълни той. Вината в енотеката като цяло са на цени на производителя и това го прави достъпни за всички. В енотеката на Шато Коларово в Стара Загора ценителите на виното могат да намират и вина на членове на Асоциацията на лозаро-винарите в България.

Енотеката на Шато Коларово се намира в Стара Загора, кв. Индустриален, ул. Индустриална 44, до входа на предприятие ЗСК. Телефон за контакт: 089 7950940.

управителят на Шато Коларово Стоян Стоянов
Управителят на Шато Корарово Стоян Стоянов разказва за бъдещите си планове...

Енотека, Шато Коларово в Стара Загора предлага вина на световно ниво

Наздравица с любимото вино - Енотека, Шато Коларово в Стара Загора
Наздравица с любимото вино

Стоян Стоянов и председателят на УС на Търговско-промишлена палата - Стара Загора Олег Стоилов по време на откриването на енотеката на Шато Коларово
Стоян Стоянов и председателят на УС на Търговско-промишлена палата - Стара Загора Олег Стоилов по време на откриването на енотеката на Шато Коларово

Снимка за спомен с членове на Граждански клуб ЛИПА - Стара Загора - Енотека, Шато Коларово в Стара Загора
Снимка за спомен с членове на Граждански клуб ЛИПА - Стара Загора

 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |