Събития Добрият самарянин за 2013 г. е Мария Попова, която помага на деца без родители

Добрият самарянин за 2013 г. е Мария Попова, която помага на деца без родители

Събота, 14 декември 2013 г., 09:20
Размер на буквите

Добрият самарянин 2013 г. Мария Попова помага деца без родителиМария Попова от Хасково и нейното семейство получиха голямата награда Добрият самарянин. Те бяха сред 15-те номинирани в третото издание на едноименния конкурс, организиран от сдружение Самаряни - Стара Загора. Леля Мария, съпругът ѝ, синът ѝ Николай и снаха ѝ Аничка приеха Румен като част от семейството и му протегнаха ръка в труден за него момент.

Той не случайно ги е номинирал, защото за него те са истинските добри хора. Благодарение на тях един млад човек, израснал без родителски грижи, успява да започне работа, да завърши висшето си образование и да се реализира достойно в живота. За Мария Попова да помага на деца от социални домове и на хора в нужда е призвание и тя е придала това и на децата си. На впечатляваща церемония по награждаването в залата на Държавна опера - Стара Загора, Мария Попова призова хората да отворят сърцата си за доброто, защото то се крие във всеки един от нас. Ако можем да заразим с нашата доброта и щедрост повече хора, ще има по-малко нещастни, каза още тя при получаването на бронзовата статуетка, изработена от художника Иван Костов.

Отличието на общността спечели д-р Соня Вътева - майка на алпиниста Григор Вътев. В началото на 2013 г. при изкачване на връх заедно със свой приятел са пометени от лавина. Григор е с травми, но спасява живота ѝ на приятеля си. След това Соня Вътева оказва животоспасяваща акция на сина си, благодарение на която той не е в инвалидна количка. Юбилейна бронзова статуетка Добрият самарянин с позлатени крила получи Регионален исторически музей - Стара Загора, защото пътят на почитането на добрите хора в едноименния конкурс е тръгнал от там.

Грамоти на всички номинирани връчи председателят на Търговско-промишлена палата - Стара Загора Олег Стоилов, като изрази благодарност за добрите им дела. Палатата е партньор на сдружение Самаряни при провеждане на конкурса.

Специално видео обръщение към организаторите и номинираните за приза Добрият самарянин отправи българският еврокомисар Кристалина Георгиева. С дух и сърце съм с вашата кауза. Всяка инициатива, която дава глас на доброто, заслужава нашата подкрепа. Всички номинирани в конкурса заслужават нашето уважение. По света има много хора в беда, но помощта достига до тях, благодарение на такива като вас, каза в обръщението си г-жа Георгиева.

По случай 15-ия рожден ден на сдружение Самаряни изпратих камилско седло, което получих от бедуините, с пожелание да водите, подобно на тях, хората около вас през пустинята на злото към оазисите на добрината, каза още Кристалина Георгиева.

Музикални поздрави отправи Роси Ганева, която в деня на церемонията имаше рожден ден и беше приятно изненадана с торта и много цветя.

Добрият самарянин за 2013 г. - церемония, 2013

Добрият самарянин за 2013 г. е Мария Попова, която помага на деца без родители

Добрият самарянин за 2013 г. - Отличието на общността спечели д-р Соня Вътева - майка на алпиниста Григор Вътев

Номинираните в конкурса Добрият самарянин за 2013 г.

Номинациите в конкурса Добрият самарянин
 

 

Ако тази информация ви е харесала и е полезна за вас, моля, споделите я с приятели и познати в интернет...


Търсенето се извършва в този и в още няколко сайта. Резултатите са от базата данни на Google.bg
 
 

Актуални новини

Проекти на ТПП - Стара Загора

Enterprise Europe Network

Европейско сътрудничество за европейски просперитет - обмен на добри практики за развитие на ВЕИ

CHANGE - интелигентно използване на енергията

ECREIN - екоиновации и инвестиции в екологични дейности

Law2B - обучение на мениджъри за участие в бизнес преговори

Фестивал на виното и културното наследство Августиада

ERASMUS за млади предприемачи

 
© 2000 - 2019 | Търговско-промишлена палата - Стара Загора | Собственост, права и условия за ползване |